Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gilmore klar for Norge

AUSTIN, TEXAS (Dagbladet): Det er en «ny» Jimmie Dale Gilmore som lander i Norge om et par dager. Både den nye plata «Braver Newer World» og konsertene under Down On The Farm-festivalen til helga - og i Oslo neste mandag - vil vise at texaneren har lagt om stilen radikalt fra de seks tidligere platene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er derfor noe symbolsk over tittelen på den nye plata. I likhet med for eksempel Emmylou Harris, som gikk til kanadieren Daniel Lanois, har Gilmore søkt ut av Nashville for å finne produsent til sin første plate på tre år. Valget falt på kalifornieren T-Bone Burnett.

Med musikere som Jim Keltner (trommer), Greg Leisz (steel-gitar) og Elvis' gamle bassist Jerry Scheff på laget, har han skapt et lydbilde som henter elementer fra rock, country, folk og blues, med Gilmores karakteristiske nasale stemme i hovedrollen.

Pulserende

Vi møter Gilmore i Austin, hovedstad i Texas og kjent for et pulserende uteliv. De mange musikerne som har strømmet til musikkmiljøet i universitetsbyen, vandrer fra klubb til klubb og serverer det som kan karakteriseres som ekte Austin-musikk; rock, country og blues - hver for seg eller i en spennende miks. Hver kveld i Austin kan fortone seg som en eneste stor festival.

Gilmore har vært en del av dette livet siden han slo seg ned rett utenfor byen sammen med kona Janet etter en omflakkende trubadurtilværelse på 80-tallet.

Barriere

- Jeg er alltid blitt sett på som en countryartist, men jeg føler meg mer i Buddy Holly/Roy Orbison-tradisjonen, sier Jimmie Dale Gilmore.

- Båssettingen har vært en barriere for meg. Derfor er jeg glad for at jeg nå har fått full frihet fra plateselskapet. Jeg fikk lov til å eksperimentere, og kunne lage akkurat den plata jeg ville.

Gjensyn

Nå er han klar for Norge igjen. Det betyr også gjensyn med Halden-gitaristen Geir Sundstøl, som stepper inn i bandet under norgeskonsertene.

- Geir er en fantastisk gitarist, med en distinkt stil, sier Gilmore. Sundstøl ble med ham på USA-turné etter at Gilmore hørte ham på Down On The Farm-festivalen for tre år siden.

- Jeg måtte bare ha ham med, selv om jeg hadde to bra gitarister fra før, sier Gilmore.

- Han er utrolig talentfull. En av de virkelige improvisatoriske genier, skryter Jimmie Dale Gilmore, og ber oss få med at han gleder seg veldig til å komme til Norge igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media