Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gin Tonic og TV2, takk

Hva i all verden skal TV2 med en pengeavisredaktør fra Sørlandet, bosatt ved den besteborgerlige Solli plass i Oslo, som elsker gin-tonic, nedstøvede røykeromsanekdoter og som attpåtil skryter av at han nærmest hater fjernsyn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja, se det var tusenkronersspørsmålet i går, da det ble kjent at direktør og sjefredaktør Kåre Valebrokk i Dagens Næringsliv nå seiler inn som ny toppsjef i TV2. Valget av Valebrokk kom overraskende på de fleste, ja rent bortsett fra de få som stusset litt over Valebrokks rørende og overengasjerte støtte til kulturminister Lahnsteins forslag om kutt i pressestøtten for kort tid tilbake. For dem faller en brikke på plass. Det skal godt gjøres at Lahnstein sier nei til å fornye TV2s konsesjon fra år 2003, eller kommer med masete detaljreguleringer, når en gammel stridsfelle er på plass i sjefsstolen.

  • Når styret i TV2 nå lar en av etterkrigstidas mest suksessrike publishere få ansvaret for å føre kanalen inn i et nytt årtusen, er det mer et signal om at TV-kanalen vil konsolidere seg enn å gå i front med nyskapinger. Kåre Valebrokk er ikke så trendy i klesveien som avtroppende TV2-sjef Arne Jensen, men han har som person et snitt og en standing som står langt sterkere i kretser som betyr noe her i landet: i media, i politikken og i næringslivet. Valget av Kåre Valebrokk som ny toppsjef har ikke bare med hans udiskutable evne til å få media til å bli butikk å gjøre, Dagens Næringsliv er blitt en gullgruve under ham, det er også et klart signal om at TV2 ønsker seg en leder med tyngde og troverdighet i vide kretser. Eller sagt på en annen måte: Ville du utsatt fredagspilsen for en TV-debatt mellom Einar Førde og Arne Jensen? Svaret er nei. Ville du utsatt den for en debatt mellom Førde og Kåre Valebrokk? Svaret er ja.
  • Vil Per Ståle Lønning, Oddvar Stenstrøm og de andre som gjør TV2 til Norges største harrykanal, miste jobben under Kåre Valebrokk? Neppe. Han kommer til å være like opptatt av ratinger som sin forgjenger.

Det er programmer som er sett av mange som bringer reklamekroner i kassa, og sånn sett har verken Per Ståle, Oddvar eller Tore «Mot i brøstet» Ryen, for å nevne noen, noe å frykte med Valebrokk. Det som umiddelbart utpeker seg av forandringer, er at han som uhyre proff pressemann nok vil sørge for at TV2s nyhets- og aktualitetsmagasiner blir både skarpere, bedre og tyngre.

  • Men poenget med at en TV-hater blir ny TV2-sjef, da? Når Valebrokk sier at han ikke ser på TV, skal man ikke ta det som annet enn koketteri fra seine kvelder i en ørelappstol. Man får tross alt ikke så store poser under øynene ved bare å drikke gin-tonic og stirre ut over en tom stue ved Solli plass.