Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gina møtte opp og takket bilverkstedet

- Hun gjorde dagen min litt lysere, sier mekaniker Andre.

 I LIVE:  Både Gina Lund (49) og sønnen Knut Frydenlund (22) berget livet etter en dramatisk fredag i Regjeringskvartalet og på Utøya. FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØM WINGER.
I LIVE: Både Gina Lund (49) og sønnen Knut Frydenlund (22) berget livet etter en dramatisk fredag i Regjeringskvartalet og på Utøya. FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØM WINGER. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statssekretær Gina Lund (49) kan ha berget liv og helse på grunn av bilreparasjon som ble tidligere ferdig enn planlagt sist fredag ettermiddag.

Hvis alt hadde gått etter planen, ville Gina Lund ha sittet på kontoret sitt i 5. etasje med vindu ut mot eksplosjonsstedet klokka 15.20.

To timer seinere kjempet sønnen Knut Frydenlund (22) for livet i vannet ved Utøya.

I går var Gina Lund innom Møller Skøyen. Flere av de ansatte pratet om at de hadde sett «hun statssekretæren som var på tv etter ulykken».

Først etter å ha lest historien til mor og sønn i Dagbladet i dag, skjønte de sammenhengen.

- Bilen er ferdig Det var mekaniker Andre Bekkelund (20) som fikset bilen ferdig ved 14-tiden istedenfor 16. Dermed kunne hun reise fra kontoret før det smalt.

- Jeg ga beskjed til kundemottaker Konrad Pollestad om at bilen var ferdig, og han ringte kunden. Jeg har ikke tenkt noe mer over det får nå.

- Alt i alt har Gina Lunds historie og opptreden gjort dagen litt lysere på arbeidsplassen vår igjen. Det er mange som har vært preget av det som har skjedd, sier Bekkelund til Dagbladet.

Pollestad var ikke på jobb i dag, men mekanikeren fikk et kort referat av kundebehandleren i går om hva som hadde skjedd.

- Hun var veldig takknemlig - Hun hilste på Pollestad og sa at hun var veldig takknemlig for at bilen var ferdig så tidlig. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde greid å stille opp på en slik måte selv hvis jeg hadde vært gjennom det samme, sier bilmekanikeren.

Siden det var fredag ettermiddag og kunden skulle bruke bilen i helgen, ble verkstedet og Gina Lund enige om å gjøre noen midlertidige løsninger til over helgen.

De siste delene ville ikke være på plass før 13.30, og da hadde ikke Andre Bekkelund vært ferdig med jobben før 16.

Stemningen i bilforretningen og verkstedet på Oslo vest understreker kjapt omfanget av katastrofen sist fredag.

- Kusinene mine var der Når Dagbladet ringer sentralbordet og spør etter kundemottaker Konrad Pollestad, sier en ung kvinne uoppfordret:

- Jeg var på ferie i Frankrike og fikk høre utpå kvelden hva som hadde skjedd. To av kusinene mine var på Utøya, og det var noen forferdelige timer før vi fikk vite at det hadde gått bra med dem.

 KJAPP MEKANIKER:  Mekaniker Andre Bekkelund var ferdig med bilen til Gina Lund to timer før avtalt tid. Foto: Privat.
KJAPP MEKANIKER: Mekaniker Andre Bekkelund var ferdig med bilen til Gina Lund to timer før avtalt tid. Foto: Privat. Vis mer