EYE OF THE TIGER: Newt Gingrich er saksøkt for uautorisert bruk av «Rocky III»-låtmateriale i valgkampen. Foto: AP Photo/Naples Daily News, Scott McIntyre/SCANPIX
EYE OF THE TIGER: Newt Gingrich er saksøkt for uautorisert bruk av «Rocky III»-låtmateriale i valgkampen. Foto: AP Photo/Naples Daily News, Scott McIntyre/SCANPIXVis mer

Gingrich saksøkt for bruk av «Eye of the Tiger»

Newt Gingrich, som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat, er saksøkt for uautorisert bruk av temalåten fra «Rocky III» i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Eye of the Tiger» har dundret ut over høyttalerne under New Gingrichs valgmøter den siste tiden, noe rettighetshaverne vil ha betalt for.

Rude Music Inc har nå brakt saken inn for en føderal domstol i Illinois, med krav om vederlag for brudd på opphavsretten.

Frank Sullivan, som er deleier i selskapet, var med på å skrive temalåten til den populære boksefilmen, som han i sin tid ble belønnet med Grammy-pris for.

Foruten Gingrich personlig er også valgkamporganisasjonen hans, Newt 2012 Inc saksøkt. Det samme er American Conservative Union.

I søksmålet anklages Gingrich for å ha misbrukt låten med viten og vilje, med henvisning til at den tidligere lederen av Representantenes hus i Kongressen er «sofistikert og velinformert» om opphavsrettslovene.

Rude Music ber retten forby videre uautorisert bruk av «Eye of the Tiger», og krever samtidig vederlag fra Gingrich for bruken til nå.

Gingrich og hans valgkamporganisasjon, som nå kjemper om å vinne nominasjonsprosessen i Florida, har ennå ikke kommentert søksmålet.

(NTB)