COMEBACK-KONGE?: Den tidligere speakeren i Representantenes Hus, Newt Gingrich, ligger an til en overraskende komfortabel seier i det republikanske nominasjonsvalget i Sør-Carolina. Her sammen med kona Callista. Foto: Scanpix/Reuters
COMEBACK-KONGE?: Den tidligere speakeren i Representantenes Hus, Newt Gingrich, ligger an til en overraskende komfortabel seier i det republikanske nominasjonsvalget i Sør-Carolina. Her sammen med kona Callista. Foto: Scanpix/ReutersVis mer

- Gingrich vinner Sør-Carolina

Newt Gingrich vinner Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Sør-Carolina, ifølge valgdagsmålinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitt Romney kommer på annenplass, viser valgdagsmålingene fra flere amerikanske medier. Ifølge CNNs måling får Newt Gingrich en oppslutning på 38 prosent, mens Mitt Romney får 29 prosent.

- Takk
Flere amerikanske TV-kanaler utropte allerede klokka 01 norsk tid, Gingrich som vinner. Klokka 0135 valgte også CNN å utrope den tidligere speakeren i Representantenes hus som vinner i den viktige sørstaten.

68-åringen har kommet sterkt de siste dagene der han har angrepet Mitt Romneys fortid som suksessrik forretningsmann. Mens Gingrich har måtte tåle mye kritikk for sine utroskapshistorier.

- Takk skal dere ha, Sør-Carolina! Hjelp meg til å levere knock out-slaget i Florida, skrev Gingrich på sin offisielle twitterkonto.
I valgdagsmålinger fra CNN, Fox News og NBC ligger Newt Gingrich 9— 10 prosentpoeng foran Mitt Romney. Valgdagsmålingene ble offentliggjort like etter at valglokalene stengte i går kveld.

Det er ventet at de offisielle resultatene i Sør-Carolina vil foreligge rundt klokka 04 norsk tid.

Tre vinnere Seier til Gingrich i Sør-Carolina vil bety at tre forskjellige kandidater har seiret i de tre delstatene som har holdt nominasjonsvalg hittil. I Iowa, som var første delstat ut, lå Rick Santorum og Mitt Romney så godt som likt, men etter en fintelling av stemmene er Santorum utropt til vinner. I New Hampshire var det derimot Mitt Romney som seiret. Romney er også regnet som favoritt til å vinne nominasjonsvalget på landsbasis, men han har rast på gallupen de siste dagene på grunn av et kritisk søkelys på hans privatøkonomi. Den som til slutt vinner nominasjonsvalget, blir Republikanernes kandidat i presidentvalget i november.

(Dagbladet/NTB)