Gir 25 000 for hett branntips

LARVIK (Dagbladet): Kristian Stensrud (36) utlover en dusør på 25 000 kroner til den som kan gi opplysninger som fører til at brannen i huset hans oppklares.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politietterforskningen av sju branner i det samme området står i stampe.

- Jeg vil ha svar på hva som skjedde, sier pilot Kristian Stensrud til Dagbladet. Natt til 27. november i fjor ble den nyrestaurerte millionvillaen til Stensrud-familien lagt i ruiner i en eksplosiv brann. Det var den sjuende brannen på Langestrand i Larvik. Politiet satte inn store ressurser på å finne brannstifteren, men uten å lykkes. Nå har Kristian Stensrud fått beskjed om at etterforskningen bare blir gjenopptatt for full styrke om det kommer inn nye opplysninger. Derfor bruker han nå av egne midler i et håp om å få svar.

Privat regi

I tillegg til å utlove en privat dusør på 25 000 kroner, vil Stensrud engasjere private etterforskere for å komme til bunns i saken.
- Vi kan ikke leve med uvissheten om hva som skjedde. I familien har vi ennå ikke bestemt oss for om vi tør flytte tilbake, sier Stensrud.

Brannen startet midt i huset. Brannstifteren satte full gjennomtrekk i huset slik at brannen utviklet seg med rasende hastighet.

Flaska med tennvæske etterlot han seg på utsida av huset. Den sto lett synlig i grabben på en gravemaskin.

Brannene på Langestrand har vært til stor belastning for beboerne. De lever med frykten - og rykteflommen.

Flere har blitt utpekt som brannstiftere på folkemunne.

Rykteflom

- Mennesker har blitt ødelagt i kjølvannet av brannene, sier Stensrud.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet fått en rekke nye opplysninger i brannsakene den siste tida, men sakene er vanskelige å etterforske.

- Byen er full av rykter. De går heller ikke oss forbi, og vi tar imot opplysninger som kommer, sier politistasjonssjef i Larvik, Leif Erik Nilsen, til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer