Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir 3000 til skoleelever

En gledelig skolestart for alle 1.klassinger på videregående skole i Aremark kommune i Østfold - de får 3000 kroner i hånda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Formannskapet i Aremark vedtok denne uken at alle som starter på videregående får et stipend på 3000 krpner, melder NRK Østfold.

Etter Kunnskapsløftet i skolen, som trer i kraft i høst, får elevene ekstra kostnader. Samtlige bøker til første år på videregående skole må kjøpes nye.

Håper ungdommene blir

- Vi ønsker å ta vare på alle aldersgrupper i bygda, også ungdommene. Derfor gir vi dette stipendet, forteller fungerende rådmann i Aremark, Espen Jaavall.

Han håper dette kan gi ungdommene tilhørighet til kommunen.

Pengene tas fra en reservepott som formannskapet disponerer, og Jaavall lover at det ikke skal gå på bekostning av andre ting.

Gavmild kommune

Aremark kommune har også tidligere bemerket seg med pengegaver til innbyggere, og kommende innbyggere.

I 2001 vedtok kommunestyret at det skulle gis 75 000 kroner i støtte til alle mellom 18 og 35 år som skulle kjøpe eller bygge bolig i Aremark. Kravet var at innflytterne måtte bli boende i minst fem år.

To år senere ble ordningen nedlagt fordi den ble for dyr.