Gir 48 mill. til seg selv

De krangler om skatt, barnehager og kommuneøkonomi. Men ett er stortingspolitikerne enige om, fra Frp til SV: De trenger mer hjelp på jobben. I går bevilget de 48 millioner til seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå skal hver stortingsrepresentant få en rådgiver hver. Pengene skal bevilges over en fireårsperiode.

- Ja, dette er riktig bruk av skattepengene. Det handler om å legge forholdene til rette for å fatte de best mulige vedtak til beste for folk flest. Det er ikke snakk om mer i lønn, sier Frp-representant Lodve Solholm. Solholm var med i utvalget som utredet stortingsrepresentantenes arbeidsforhold.

Ikke best

- Vi blir likevel ikke best i klassen i Europa. I andre lands nasjonalforsamlinger, som i Sverige og Danmark, har representantene langt mer hjelp enn vi, sier Solholm til Dagbladet.

- Ansatte i eldreomsorgen eller trygdeetaten hadde kanskje trengt avlastning og hjelp til å klare jobben, de rg?

Kunnskap

- Jo, det vil alltid være andre gode formål. Men velgerne må være trygge på at vi har en nasjonalforsamling som fatter vedtak på grunnlag av kunnskap og kompetanse, sier Solholm.

- Slik arbeidsforholdene for stortingsrepresentanter er i dag, er det nesten umulig å gjøre en god jobb. I travle perioder blir vi nedlesset av dokumenter, sier Jorunn Ringstad (Sp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer