Gir 52 millioner kroner til politiet

- Har «et intenst kjærlighetsforhold» til norsk politi, sa Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røros (NTB-Skjalg Fremo): Justisminister Knut Storberget (Ap) lover at politidistriktenes budsjett skal styrkes med ytterligere 52 millioner kroner i år.

I tillegg sier Storberget at politiets driftssituasjon skal gjennomgås sammen med Politiets Fellesforbund (PF). Han kom med disse løftene i en tale til PFs landsmøte på Røros onsdag. Men først var han raus med ros og smiger - og til og med en forsikring om at han har «et intenst kjærlighetsforhold» til norsk politi.

Landsmøtet - med den gjenvalgte lederen Arne Johannessen i spissen - mottok løftene, de rosende ordene og kjærlighetserklæringen på en måte som tyder på at det nå kan bli forsoning i politikonflikten som har fått stor oppmerksomhet i mediene de siste dagene. Storberget og Johannessen forsikret begge at de nå skal snakke sammen.

Ikke lønnsøkning nå 

Men Storberget gjorde det helt klart at lønnsspørsmål må løses i de ordinære tariffoppgjørene. Han minnet landsmøtet om at Arne Johannessen hadde sagt seg tilfreds i en pressemelding etter siste lønnsoppgjør for fem måneder siden.

- Det var jeg veldig glad for, sa Storberget.

Så minnet han landsmøtet om at så lenge tariffavtalen løper, har begge parter fredsplikt. Han uttrykte bekymring for den situasjonen som har vært i høst, og han sa at det er «særlig viktig at spillereglene følges».

Økt bemanning 

GLEDELIG LANDSMØTE:
Justisminister Knut Storberget og forbundsleder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros onsdag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
GLEDELIG LANDSMØTE: Justisminister Knut Storberget og forbundsleder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros onsdag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Storberget brukte også anledningen på PFs landsmøte til å oppfordre politiet til å ta vare på den tillit etaten har bygd opp tidligere. Men han kom politifolkene i møte i synet på bemanningssituasjonen i politiet.- Bemanningen i politiet er altfor lav. Det erkjenner jeg. Vi kommer ikke utenom en økt bemanning. Da må vi øke opptaket til politiutdanningen, sa Storberget og påpekte at opptaket til politihøyskolene skal økes også neste år.

- Positive signaler

PF-leder Arne Johannessen kommenterte justisministerens tale og sa at han var glad for Storbergets politiske signaler.

Johannessen refset både politikere og presse for den måten bomskudd på skyteøvelser og plutselige sykmeldinger er framstilt på den siste tiden - som organiserte aksjoner, på grensen til det ulovlige. «Skittkasting», kalte han det.

- Vi forutsetter at når folk melder seg syke, da er de syke, fysisk eller psykisk, sa Arne Johannessen.

(©NTB)

Gir 52 millioner kroner til politiet