Gir 8 milliarder til syklister og fotgjengere

Vil få ned bruken av privatbiler.

FOTGJENGERE: Samferdselsminister Marit Arnstad (t.h.), statminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (t.v.) på vei til presentasjonen av Nasjonal transportplan 2014-2023. Foto: Berit Roald/NTB scanpix.
FOTGJENGERE: Samferdselsminister Marit Arnstad (t.h.), statminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (t.v.) på vei til presentasjonen av Nasjonal transportplan 2014-2023. Foto: Berit Roald/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil bruke i alt 8,2 milliarder kroner i årene 2014-2023 på tiltak for syklister og fotgjengere. Det ble klart da Nasjonal transportplan ble lagt fram fredag ettermiddag.

- Med flere syklister i trafikken får vi bedre framkommelighet, mer miljøvennlig transport og bedre folkehelse. Sykkel må bli et naturlig transportvalg for flere enn i dag, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Den økte satsingen betyr at det årlig vil bli brukt i gjennomsnitt 820 millioner kroner til sykkeltiltak, noe som er om lag 400 millioner kroner mer enn en videreføring av nivået i statsbudsjettet for 2013.

Dette gjøres også som et tiltak for å få ned bruken av privatbiler i de største byene.

I tillegg til bygging av gang- og sykkelveier langs dagens veinett vil slike veier også bli bygget som del av nye og større veiprosjekter og som del av bymiljøavtalene. I enkelte bymiljøavtaler kan denne type tiltak også bli finansiert på annen måte, blant annet ved bompenger.

Regjeringen har som mål at sykkeltrafikkens andel av den samlede persontransporten skal økes fra fire prosent i dag til åtte prosent i løpet av tiårsperioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer