81 MILLIONER EKSTRA: PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke for PU, som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet
81 MILLIONER EKSTRA: PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke for PU, som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre. Foto: Øystein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Nyhet i neste års statsbudsjett

Gir 81 millioner ekstra til økt kontroll av utlendinger

Utegående politi blir utstyrt med håndholdte enheter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre.

Blant annet skal pengene finansiere innkjøp av håndholdte enheter som utegående politi kan bruke til å identifisere folk med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning, for mer og bedre utlendingskontroll.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug offentliggjorde nyheten på en pressebrief tirsdag ettermiddag.

- Vi foreslår i neste års budsjett en historisk satsing på ID-arbeid, sa Listhaug på pressebriefen.

På pressebriefen ble det opplyst at målet er at de første mobile enhetene, som først deles ut til politi som jobber med grense- og utlendingskontroll, skal være i bruk fra sommeren 2017.

Slik håper regjeringen å få bedre kontroll på utlendinger som befinner seg i Norge som asylsøkere eller EØS-borgere på lengre Norges-opphold, og samtidig forhindre ID-tyveri og bruk av falske papirer.