Nyhet i neste års statsbudsjett

Gir 81 millioner ekstra til økt kontroll av utlendinger

Utegående politi blir utstyrt med håndholdte enheter. 

81 MILLIONER EKSTRA: PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke for PU, som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet
81 MILLIONER EKSTRA: PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke for PU, som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PU og politiet får 81 millioner ekstra til neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til en ID-pakke som skal sørge for økt utlendingskontroll - og for at kontrollen man har i dag blir bedre.

Blant annet skal pengene finansiere innkjøp av håndholdte enheter som utegående politi kan bruke til å identifisere folk med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning, for mer og bedre utlendingskontroll.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug offentliggjorde nyheten på en pressebrief tirsdag ettermiddag.

- Vi foreslår i neste års budsjett en historisk satsing på ID-arbeid, sa Listhaug på pressebriefen.

På pressebriefen ble det opplyst at målet er at de første mobile enhetene, som først deles ut til politi som jobber med grense- og utlendingskontroll, skal være i bruk fra sommeren 2017.

Slik håper regjeringen å få bedre kontroll på utlendinger som befinner seg i Norge som asylsøkere eller EØS-borgere på lengre Norges-opphold, og samtidig forhindre ID-tyveri og bruk av falske papirer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer