Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir 86 000 kroner i dusør til den som finner ut hvem som drepte denne ulven

Blar opp for å finne synderen.

ULV: En sjelden ulv har blitt skutt i nasjonalparken Yellowstone. Den som finner ut hvem som gjorde det, får dusør. Foto: Yellowstone National Park/ AP / NTB Scanpix
ULV: En sjelden ulv har blitt skutt i nasjonalparken Yellowstone. Den som finner ut hvem som gjorde det, får dusør. Foto: Yellowstone National Park/ AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hvit ulv i nasjonalparken Yellowstone i USA ble i april ulovlig skutt og drept.

Nå ønsker myndighetene finne ut hvem som drepte ulven. Derfor utlover myndighetene en dusør på hele 10 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 86 000 norske kroner, til den som har informasjon om hvem som kan stå bak.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Sjelden ulv

Ulven, som var en alfahunn, var den eneste hvite i nasjonalparken. Ulven skal derfor være sjelden i sin art. I tillegg var hun dobbelt så gammel som de andre i ulvene i parken. Alfahunnen ble 12 år gammel, skriver Washington Post.

Yellowstone nasjonalpark ligger i statene Wyoming, Idaho og Montana. Ulven ble funnet av turgåere i Montana.

Ulven var alfahunn i Canyon-flokken, en av ti flokker i nasjonalparken.

Økte dusøren

Torsdag denne uka var dusøren på 5000 dollar, men prisen steg fredag etter at en gruppe advokater ble hyret inn i etterforskningen.

- På grunn av hendelsens alvorlige karakter, tilbys det dusør til den som har informasjon som fører til arrestasjon og dom på den eller de som er ansvarlige for denne kriminelle handlingen, sier Dan Wenk, inspektør ved Yellowstone nasjonalpark, i en uttalelse ifølge Washington Post.

Ifølge AP er det lov å skyte ulv, dersom den kommer for nær bebyggelsen i statene. Ulven ble skutt 110 kilometer fra der det er lov å skyte ulven.

Ulv er på lista over truede arter (rødlista) i staten Wyoming, men ikke i Idaho og Montana, ifølge miljøvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature).