<strong>GRATIS MAT :</strong>  Hver uke gir Ole Martin Alfsen og Godt Levert nærmere to tonn mat til trengende. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
GRATIS MAT : Hver uke gir Ole Martin Alfsen og Godt Levert nærmere to tonn mat til trengende. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

Gir 90 tonn mat til fattige

Førsteklasses mat for godt over tre millioner kroner gis gratis til fattige og trengende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker ikke at våre varer skal selges videre. Derfor hadde vi to valg, enten måtte vi gi bort maten gratis, eller kaste det.

- For oss var ikke valget vanskelig. Nå kommer maten til nytte for dem som virkelig trenger det, sier Kjetil Graver.

Sammen med kjendiskokk Ole Martin Alfsen står Kjetil Graver bak «Godtlevert.no» som er et av flere selskaper leverer middag på døra til folk.

I løpet av et år er om lag 9.000 tonn med mat innom selskapet.

Til fattige - Vårt svinn er lik null. Det vi ikke får levert til våre kunder blir gitt til Matsentralen, som igjen distribuerer videre til fattige som trenger maten, sier Kjetil Graver.

- For oss er det viktig at vi leverer mat av prima kvalitet. Det er ikke slik at vi gir bort mat som er gått ut på dato. Vi gir bort det vi har kjøpt inn for mye. Det er kjøtt, kylling og fisk. Ferske grønnsaker som vi kjøper inn. Noen ganger kjøper vi for mye, og istedenfor å kaste det, blir maten nå distribuert til de som virkelig trenger det, sier, Ole Martin Alfsen.

Det Alfsen og Graver i Godt Levert ikke får brukt, blir levert Matsentralen som umiddelbart gir maten videre til Fattighuset, Frelsesarmeen, Slumstasjonen, Pinsemenigheten, Evangeliesenteret, Stiftelsen Selvhjelpens Hus og Stiftelsen Retretten.

Hockey-mat - Noen kilo blir også levert til Vålerenga Hockey, slik at spillerne får sunn og ernæringsmessig riktig mat. Jeg har vel hørt at noen av hockeygutta har klaget på at det er mye fisk. Men spiser de sunn mat, er det ikke lenge før de er tilbake på tabelltoppen, sier Graver.

- Hvorfor gir dere bort mat for mer enn tre millioner kroner i året?

- Vi beregner hvor mye mat vi trenger. Noen ganger kjøper vi inn litt for mye. Når vi har overskudd med fisk, kylling, fisk eller grønnsaker, har vi valgt å gi varene bort gratis, slik at de som virkelig trenger sunn og god mat får det, sier Alfsen.

- Hvor mye mat vi gir bort hva det er verdt, har vi ikke finregnet på. Men en nøktern vurdering viser at vi gir bort mer enn 90 tonn mat, og denne maten har en verdi på minst tre millioner kroner, sier Kjetil Graver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer