- Vi ønsker ikke at våre varer skal selges videre. Derfor hadde vi to valg, enten måtte vi gi bort maten gratis, eller kaste det.
- For oss var ikke valget vanskelig. Nå kommer maten til nytte for dem som virkelig trenger det, sier Kjetil Graver.
Sammen med kjendiskokk Ole Martin Alfsen står Kjetil Graver bak «Godtlevert.no» som er et av flere selskaper leverer middag på døra til folk.
I løpet av et år er om lag 9.000 tonn med mat innom selskapet.
Til fattige - Vårt svinn er lik null. Det vi ikke får levert til våre kunder blir gitt til Matsentralen, som igjen distribuerer videre til fattige som trenger maten, sier Kjetil Graver.
- For oss er det viktig at vi leverer mat av prima kvalitet. Det er ikke slik at vi gir bort mat som er gått ut på dato. Vi gir bort det vi har kjøpt inn for mye. Det er kjøtt, kylling og fisk. Ferske grønnsaker som vi kjøper inn. Noen ganger kjøper vi for mye, og istedenfor å kaste det, blir maten nå distribuert til de som virkelig trenger det, sier, Ole Martin Alfsen.
Det Alfsen og Graver i Godt Levert ikke får brukt, blir levert Matsentralen som umiddelbart gir maten videre til Fattighuset, Frelsesarmeen, Slumstasjonen, Pinsemenigheten, Evangeliesenteret, Stiftelsen Selvhjelpens Hus og Stiftelsen Retretten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger