Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir aborthjelp

Utviklingsminister Erik Solheim går til frontalangrep på George Bushs abortpolitikk. Nå skal Norge gi penger til organisasjonene USA fjerner støtten til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Solheim (SV) har sett seg kraftig lei på Bush. Ifølge Solheim har USA fjernet støtte til internasjonale abortorganisasjoner. -  Dette er helt horribelt. Bush straffer de internasjonale organisasjonene som bidrar til at kvinner i fattige land kan få mulighet til å ta en trygg abort, sier han. Internasjonale rapporter viser at utrygge aborter er et av de mest neglisjerte områdene innen helse i utviklingsland.

Kraftig skyts

Solheim kommer med kraftig skyts mot Bushs abortpolitikk.

-  Ja, og det er det grunnlag for også. Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi har absolutt motsatt synspunkt av Bush og hans administrasjon, sier Solheim. Han mener Bush har lagt seg langflat for abortmotstanderne i USA.

-  Det er snakk om et republikansk parti som er under press fra fundamentalistiske kristne miljøer som er mot abort, sier Solheim, som frykter for konsekvensene.

Nytt abortprogram

-  I verste fall vil kutt i støtte føre til flere utrygge aborter. Det vil igjen føre til at flere kvinners liv kan gå tapt. Det dreier seg ikke om vestlige velstående kvinner, men om de aller fattigste som tar abort uten hjelp til sikre inngrep og god hygiene, sier han. Derfor lover han at Norge, sammen med Storbritannia, skal gi storstilt støtte til et internasjonalt abortprogram.

SOLHEIMS BIDRAG: I går, på kvinnedagen, deltok utviklingsminister Erik Solheim på Utenriksdepartementets eget 8. mars-arrangement på Vestbanen i Oslo. Nå skal Norge bidra til at kvinner i fattige land kan få ta trygg og sikker abort.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling