Gir aborthjelp

Utviklingsminister Erik Solheim går til frontalangrep på George Bushs abortpolitikk. Nå skal Norge gi penger til organisasjonene USA fjerner støtten til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erik Solheim (SV) har sett seg kraftig lei på Bush. Ifølge Solheim har USA fjernet støtte til internasjonale abortorganisasjoner. -  Dette er helt horribelt. Bush straffer de internasjonale organisasjonene som bidrar til at kvinner i fattige land kan få mulighet til å ta en trygg abort, sier han. Internasjonale rapporter viser at utrygge aborter er et av de mest neglisjerte områdene innen helse i utviklingsland.

Kraftig skyts

Solheim kommer med kraftig skyts mot Bushs abortpolitikk.

-  Ja, og det er det grunnlag for også. Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi har absolutt motsatt synspunkt av Bush og hans administrasjon, sier Solheim. Han mener Bush har lagt seg langflat for abortmotstanderne i USA.

-  Det er snakk om et republikansk parti som er under press fra fundamentalistiske kristne miljøer som er mot abort, sier Solheim, som frykter for konsekvensene.

Nytt abortprogram

-  I verste fall vil kutt i støtte føre til flere utrygge aborter. Det vil igjen føre til at flere kvinners liv kan gå tapt. Det dreier seg ikke om vestlige velstående kvinner, men om de aller fattigste som tar abort uten hjelp til sikre inngrep og god hygiene, sier han. Derfor lover han at Norge, sammen med Storbritannia, skal gi storstilt støtte til et internasjonalt abortprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer