Gir aldri opp

Han har prøvd fem ganger og styrtet to ganger. Nå prøver han igjen å reise jorda rundt i ballong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen skal komme å si at Steve Fossett ikke prøver. Den amerikanske millionæren har en besettelse. Han skal bli den første som har seilt jorda rundt i luftballong alene. Foreløpig har det ikke gått som planlagt.

Fossett har nemlig forsøkt det samme hele fem ganger tidligere. Alle gangene måtte han gi opp. Han har styrtet to ganger. Om bord har han blant annet en livbåt. Den var kjekk å ha han krasjet fra 29.000 fots høyde i Korallhavet i 1998.

Nå prøver han altså igjen. Fossett startet vest i Australia for en uke siden og er nå på vei mot Chile. Meteorologer prøver å dirigere ham forbi kraftige regnskyll langs kysten. Det ser så langt ut til å gå bra.

Tidligere den siste uka har han vært i trøbbel to ganger. Lørdag holdt ballongen på å ramle i sjøen da han gikk svært lavt for å unngå farlige tordenbyger. Dagen etter måtte han tine frosne gassventiler som sto på full guffe og truet med å overopphete ballongen og sende ham alt for høyt til værs.

Fossett sover bare en time av gangen i den lille kapselen han sitter i. Han er utstyrt med satellittkommunikasjonsutstyr, sitter med oksygenmaske og spiser militærrasjoner. Dessuten har han fallskjerm.

Neste utfordring er Andesfjellene. Han mener det bare vil ta sju timer å krysse Sør-Amerika. Deretter venter Sør-Atlanteren og Det indiske hav.

Flere detaljer finner du på Foseetts nettsted Sprit of Freedom. Der kan du også følge med på hvor langt han har kommet.

OPPTUR:Fosset før takeoff i Australia.
SVEVER:Så langt, så godt.