DEN GANG DA:  Den libyske lederen Muammar Kadhafi i april i år, inne i militærforlegningen og bopelen Bab al-Aziziye, som ble overtatt av folkehæren i går. Nå lurer alle på hvor den eneveldige diktatoren har dratt. Foto: Louafi Larbi/Reuters/Scanpix
DEN GANG DA: Den libyske lederen Muammar Kadhafi i april i år, inne i militærforlegningen og bopelen Bab al-Aziziye, som ble overtatt av folkehæren i går. Nå lurer alle på hvor den eneveldige diktatoren har dratt. Foto: Louafi Larbi/Reuters/ScanpixVis mer

Gir amnesti for død Kadhafi

Libyas opprørsråd utlover amnesti til den som klarer å drepe eller fange Muammar Kadhafi, ifølge Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas opprørsråd sier at de tilbyr amnesti til den eller de i Muammar Kadhafis omkrets som klarer å drepe eller fange ham, melder Al Jazeera i sin liveblogg. Al Jazeera siterer Reuters.

Ifølge opprørsrådets leder, Mustafa Abdel Jalil (tidligere justisminister hos Muammar Kadhafi, red.anm), skal også en forretningsmann fra Benghazi også ha tilbudt en belønning på to millioner libyske dinarer (rundt 1,3 millioner dollar) hvis Kadhafi blir fanget.

«Overgangsrådet (NTC) melder at hvis noen fra hans indre krets som dreper Kadhafi eller fanger ham vil bli gitt amnesti eller unnskyldning for enhver forbrytelse han har begått», skal Abdel Jalil ha sagt på en pressekonferanse.

Fortsatt sporløst borte Til tross for at folkehæren nå skal kontrollere hele storparten av Libya, er diktatoren gjennom 42 år sporløst borte.

- Kadhafis regime er 95 prosent ferdig, 95 prosent av Libya er under opprørernes kontroll, sier en talsmann for opprørshæren, Abdallah Abu Afra ifølge Al Jazeera.

Han fortsetter:

«Den som styrer Libya er den som kontrollerer Bab al-Aziziye (området som folkehæren kontrollerer storparten av nå), og det er hva som betyr noe. For oss, er Kadhafi-styret omme».

Fortsatt kamper Folk i Tripoli går nå rundt i de delene av Kadhafi-komplekset Bab al-Aziziyie som folkehæren har kontroll over. Bilder av hatter, plakater og gullkjeder sendes ut via nettet. Nå skal også passet til Kadhafis eldste sønn, Mohammad Kadhafi,ære funnet i dag, ifølge en YouTube-video.

Men kampene mellom Kadhafi-lojale og folkehæren er langt fra over. I ettermiddag var det kamper flere steder i og rundt den libyske hovedstaden. Al Jazeera melder at Kadhafi-lojale styrker skyter granater mot diktatorens gamle hovedkvarter, Bab al-Aziziye, som opprørerne stormet og tok kontrollen over i går.

Også andre steder i byen meldes det om sporadiske kamper. I tillegg har Kadhafi-lojale kontroll over Kadhafis hjemby Sirte, i tilegg til enkelte andre områder i Libya.

Over 400 mennesker er drept og 2000 såret i løpet av den tre dager lange opprørsoffensiven mot Tripoli, opplyser opprørsrådet. 600 Kadhafi-soldater skal ha blitt tatt til fange.