FEILSLÅTT POLITIKK: - Denne uka har vi sett konsekvensene av en feilslått interegreringspolitikk i Norge, sier Siv Jensen. Foto: HANS ARNE VEDLOG
FEILSLÅTT POLITIKK: - Denne uka har vi sett konsekvensene av en feilslått interegreringspolitikk i Norge, sier Siv Jensen. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

Gir AP skylda for ekstrem-islam

Siv Jensen mener Ap må ta skylde for utslag av ekstremisme i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I dag går Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiets landsstyremøte og peker på hvem som må ta skylda for at vi den siste uka har sett og hørt utslag av ekstrem islamisme i Norge.

-Denne uka har vi sett konsekvensene av en feilslått integreringspolitikk i Norge. Det er begått mange alvorlige feil av vekslende regjeringer, men først og fremst av arbeiderpartiet, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Beviset
Den siste uka har vi sett demonstrasjonstog mot Dagbladets publisering av en tegning. Under demonstrasjonen i Oslo forrige fredag sa Moheyeldeen Mohammad (24) at vi kan få et 11. september på norsk jord.

Han har senere sagt at homofile bør steines og han har truet med å skyte to Dagbladet-journalister.

-Jeg vil ikke at siste ukes hendelser skal ende i en situasjon der debatten avsluttes med å gjøre ham til syndebukken. Han er beviset på at det har gått galt, men han er ikke alene, sier Jensen.

-Hvordan hadde en strengere integreringspolitikk kunnet forhindre ekstrem islamisme?

-Det hadde ført til at de på et mye raskere tidspunkt måtte tatt ansvar for seg og sine. Vi hadde vært mye mer opptatt av å overføre de verdiene som vårt samfunn er bygget på. Det har kommet mange uttalelser de siste dagene, også fra hardt arbeidende skikkelige muslimer, som viser at de ikke forstår ytringsfrihetens betydning. Vi har en lang vei å gå for å beskrive hva disse verdiene betyr. Den kunnskapsoverføringen har ikke funnet sted og det må vi ta på alvor, sier hun.

To tunger
Hun mener Arbeiderpartiet har drevet dobbeltkommunikasjon der de tilsynelatende har tatt grep og talt for innstramming om asyl- og integreringspolitikken. Men i virkeligheten har det ikke vært mer enn prat.

-De har gjort opp regning uten vert, sier hun.

For å vise dette har partilederen gått 18 år bakover i historien og samlet uttalelser fra Ap-topper:

Jan Bøhler i 2009: «Tar ikke Aps landsmøte de nødvendige grepene og innfører sterkere tiltak for å inkludere innvadringsbefolkningen, så får vi større skepsis og problemer.»

Jan Bøhler i 2008: «De som ødelegger fingertuppene og dumper papirene sine etter grensepassering, ber egentlig om raskt avslag. 48 timers regelen må derfor innskjerpes.»

I 2002 ville Karita Bekkemellem forby søskenbarn å gifte seg.

Gunnar Berge i 1994: «Vi skal gi beskyttelse så lenge det er behov for det. Hvis forholdene som gjorde at de måtte flykte endrer seg, bør de kunne reise tilbake».

Rune Gerhardsen i 1992: «...det virker undergravende på Oslo som velferdssamfunn at så mange som 5000-6000 innvandrere lever illegalt i byen»