Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir blaffen i Hagen

Frp-verstingene Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe blåser i Carl I. Hagens prosjekt om å gjøre Frp seriøst. Nå samler de alle sine «venner» i stortingsgruppa til politisk show på torget i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket i Fremskrittspartiet og rundt den sterkt innvandringsfiendtlige Øystein Hedstrøm fortsetter. I lengre tid har det vært gnisninger mellom Carl I. Hagen og en krets i stortingsgruppa der Øystein Hedstrøm er sentral. I morgen inviterer Hedstrøm hele denne venneflokken til et «privat» Hedstrøm-show i gågata i Fredrikstad. I tillegg til makker og venn Vidar Kleppe kommer Jan Simonsen, Dag Danielsen, Jørn L. Stang og Terje Knudsen.

Bråk

Hedstrøms «Frp-party» i Fredrikstad er et slag i ansiktet på Carl I. Hagen. For kort tid siden ga sentralstyret i Frp, med formann Hagen i spissen, refs til Hedstrøm for å ha avholdt et privat fraksjonsmøte.

Carl I. Hagen har tidligere tatt et oppgjør med showene til Øystein Hedstrøm. Sammen med Vidar Kleppe fikk han mye av skylda for at Frp falt som en stein på målingene før kommunevalget i fjor.

Heller ikke denne gangen er arrangementet tatt opp med lokallaget i Fredrikstad eller Østfold Frp.

- Jeg har overhodet ikke fått noen henvendelser om dette, men jeg fikk rede på det tidligere i dag gjennom en anonym telefonoppringning, sier leder i Fredrikstad Frp, Leif Eriksen.

Han beklager sterkt at Hedstrøm velger å gi blaffen i god partikultur.

Privat initiativ

Øystein Hedstrøm ønsket ikke å gi en eneste opplysning om saken til Dagbladet i går.

- Jeg har nemlig inngått en eksklusiv avtale med VG om denne saken, påpekte Øystein Hedstrøm.

Men tidligere på dagen ga han et intervju til lokalradioen Radio 3 Sarpsborg.

- Vi skal avholde en stand i gågata. Der ønsker vi alle hjertelig velkommen, enten de vil snakke med meg, Vidar Kleppe, Jan Simonsen, Dag Danielsen, Jørn Stang eller andre av Frp's representanter med spesialkunnskaper.

Rolig Hagen

Partiets generalsekretær Geir Mo var totalt uvitende helt til pressen ba om kommentarer i går. På telefon fra et sommerhett Spania sier Carl I. Hagen til Dagbladet at han har fått greie på forholdet, men vil ikke si noe om hvordan han ble informert.

Hagen gjør alt for å bagatellisere og ufarliggjøre møtet. Frp-formannen har erfaring nok til å holde fingrene av fatet. Frp-historien har lært Hagen å være nøye med tid og sted for interne konflikter.

- Det er helt fint at våre stortingsrepresentanter ønsker å holde informasjonsmøter, sier Hagen, men legger til:

Anspent

Situasjonen i Østfold Frp har vært anspent lenge. Øystein Hedstrøm og Jørn L. Stang blir trolig skviset ut av topplassene og må vinke farvel til stortingsjobben etter neste valg. I Østfold Frp oppfattes arrangementet som en offensiv fra Hedstrøm for å sikre seg fire nye år på Stortinget. Fylkesleder Stig T. Nordberg er opprørt.

- Etter min mening strider dette mot sentralstyrets klare vedtak om at partiets tillitsvalgte skal koordinere slike arrangementer med lokal- og fylkeslag, sier han.

Hjelper Hedstrøm

Vidar Kleppe sier til Dagbladet at han er glad for at Hedstrøm har invitert ham til møtet i Fredrikstad.

- Det er et flott initiativ, og jeg håper det også kan hjelpe Hedstrøm og Jørn L. Stang til en ny periode på Stortinget. Jeg regner med at dette partimøtet der velgerne får møte stortingsrepresentantene vil skape jubel i hele partiet, både fra Spania og rundt i Norge, er Vidar Kleppes giftige kommentar og hilsen til partiledelsen.

INGEN RESPEKT: -Det hadde selvsagt vært bedre dersom dette hadde skjedd i fred og fordragelighet med fylkeslag og lokallag, mener partileder Carl I. Hagen.
GÅR SIN EGEN VEI: Stortingsrepresentant Øystein Hedstrøms show i Fredrikstad er et kontant slag i ansiktet på Carl I. Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media