- Gir blaffen i klimaproblemene

Norske politikere gir blaffen i avtaler om å begrense klimautslipp og annen ødeleggende forurensning, mener direktør Knut H. Alfsen ved Cicero Senter for klimaforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det mangler ikke på avtaler og mål for å begrense utslipp, men politikerne gjør ingen ting. Derfor øker utslippene, sier Alfsen.

Hans kritikk av norske topppolitikere faller sammen med klimaforhandlingene i Haag, videreføringen av Kyoto-avtalen.

- Politikere har ikke tatt klimaproblemene på alvor. Når de uttaler seg, snakker de om å ta miljøproblemene på alvor, men retorikken er tom. Det som er gjort for å begrense utslippene, er stusslig, sier Alfsen.

- Det haster

Klimaforhandlingene i Haag har pågått i ei uke. Målet er å bli enige om regler for internasjonal handel med klimakvoter, håndhevelse av Kyoto-avtalen og å få til klimasamarbeidet mellom rike og fattige land. Retningslinjer for CO2-binding i skog står også på timeplanen.

Siden Kyoto-avtalen i 1997 har utslippene av klimagasser fortsatt å øke. Norge var pålagt å få utslippene ned på 1990-nivå innen 2010, men har i stedet økt med ni prosent.

- Politikerne skulle ha gjort noe for lenge siden. Nå haster det aldeles forferdelig med å få gjort noe med disse utslippene, sier Alfsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer