Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir blanke i krompen

- La de kongelige være i fred. De gjør ikke annet enn å klippe over røde snorer likevel, sier studentene Kristina Kirkhorn (22) og Tone Haagensen (25).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene synes det er helt greit at kronprins Haakon er sammen med alenemor Mette-Marit.

- Han må få frihet til å velge selv. Om hun har ett eller ti barn med ti forskjellige fedre, har ingen ting å si, sier Tone Haagesen.

Anti-monarkister

- Det eneste forholdet vi har til kongefamilien, er at vi har bilde av dem på hyttedassen. Vi unge er ikke interessert i kongefamilien, sier de to fotostudentene i Oslo.

- Bør det stilles spesielle krav til kronprinsen når han velger landets kommende dronning?

- Det er for galt at de skal kunne reise jorda rundt å studere der de vil på skattebetalernes regning. Spesielt ille blir det hvis vi må betale for Mette-Marit som egentlig ikke er kongelig.

Så det er ikke bare greit at kronprinsen velger hvem han vil?

Null poeng

- La oss heller avskaffe monarkiet. Det er ikke noe poeng i å ha det lenger, sier Kristina Kirkhorn og Tone Haagesen.

Undersøkelsen MMI har gjort for Dagbladet viser at hele 35 prosent av ungdommene mellom 15 og 24 år ikke mener noe om Norge bør ha monarki eller ikke.

endre.hovland@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling