Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir bort 25 milliarder

Microsoft-eieren Bill Gates ga bort aksjer i sitt eget selskap til en verdi av 25 milliarder kroner fredag. Det skal være det største pengebeløpet som noensinne er gitt til et veldedig formål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gigantbeløpet er skjenket to av Gates egne stiftelser, William H. Gates Foundation og Gates Learning Foundation, ifølge magasinet Fortune.

CNN-eieren Ted Turner hadde den forrige toppnoteringen i milliardærenes donasjonskonkurranse. I september 1997 sjenket Turner én milliard dollar (ca. 7,7 milliarder kroner) til FN.

Bill Gates skal være god for 70 milliarder dollar, nærmere 550 milliarder kroner.
Gates har tidligere sagt at han med tida vil gi bort 95 prosent av sin formue, men har ikke unnsluppet bemerkninger om at stiftelsene har et visst snev av egeninteresse.

Stiftelsen William H. Gates Foundation fikk aksjer verdt 17 milliarder kroner. Den støtter utdanning, helse og kunst i Seattle-området.

Den andre stiftelsen, som fikk aksjer for 8,5 milliarder kroner utstyrer biblioteker i fattige strøk med datautstyr og Internett-tilgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media