Gir bort barna for å overleve

Sult og hyperinflasjon stiller foreldre overfor umulige valg. 

GA BORT: Zulay (43), tar seg en hvil etter dagens runde med butikk-kø. Hun er sammen med sønnen Emmanuel (4). Datteren på seks år måtte hun gi bort til naboene etter at hun ikke klarte å gi henne nok mat. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters
GA BORT: Zulay (43), tar seg en hvil etter dagens runde med butikk-kø. Hun er sammen med sønnen Emmanuel (4). Datteren på seks år måtte hun gi bort til naboene etter at hun ikke klarte å gi henne nok mat. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det økonomiske sammenbruddet i Venezuela gjør at landets sultne innbyggere tar valg de aldri hadde forestilt seg.

- Dette er endetiden, slik det står i bibelen, sier syvbarnsmoren Zulay til nyhetsbyrået Reuters.

Hun har nylig gitt bort sin seks år gamle datter til nabofamilien. Det var ikke lenger mulig å fø på hele den store familien.

- Det er bedre at hun har en annen familie enn at hun ender opp i prostitusjon eller dør av sult, sier den 43 år gamle arbeidsledige kvinnen.

Hun sitter utenfor familiens falleferdige hus sammen med sønnen på fem, sin far og sin arbeidsledige mann. Hele familien lever nå på farens pensjon som for tiden tilsvarer 40 kroner i måneden.

Flere veldedige organisasjoner og lokale myndigheter forteller nyhetsbyrået at det er et økende problem at familier nå velger å gi fra seg barna sine til myndighetene, veldedige organisasjoner, venner eller familie.

Kvinnen forteller at et kyllingmåltid nå koster en halv månedslønn. Frokost er brød og kaffe. Til lunsj og middag er det ris.

Strøm av fortvilede

Det er naboen, Nancy, som har tatt over ansvaret for 43-åringens nest yngste barn. Hun jobber i en matbutikk og har fem egne barn fra før. Hun forteller at hun ikke klarte å se på at naboens barn gikk sultne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer