Gir CIA rett til å likvidere 24 terrorister

George W. Bush har levert en hemmelig liste til CIA, der de får rett til å spore opp og drepe Osama bin Laden og 23 andre terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisa New York Times melder at Bush-administrasjonen skal ha gitt CIA tillatelse til å drepe to dusin terrorister. Med på lista er også den sporløst forsvunne terrorist-lederen Osama bin Laden.

Også bin Ladens nestkommanderende i al-Qada-nettverket, Ayman al-Zawahiri står på lista sammen med en rekke andre ettersøkte terroristledere.

- Det er de verste av de verste, sier en CIA-kilde til den amerikanske avisa.

President George W. Bush skal ha gitt CIA en skriftlig tillatelse til å jakte på de navngitte terroristene, og å ta live av dem uten først å be ham om ytterligere samtykke.

Fiendtlige styrker

President George W. Bush skal heller ikke ha gitt noen signaler om at det er feil å likvidere de ettersøkte terroristene. Ifølge New York Times skal Bush-administrasjonen se på de ettersøkte terroristlederne som fiendtlige styrker, og derfor som legitime mål for dødelig ild.

Allerede under krigen mot Taliban-regimet i Afghanistan hadde CIA tillatelse til å fange og eventuelt drepe terroristleder Osama bin Laden og hans nærmeste, men CIA får nå langt videre fullmakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer