Gir demokratene makta

Den republikanske senatoren James Jeffords sender sjokkbølger gjennom amerikansk politikk. CNN melder at han vil melde seg ut av det republikanske partiet og støtte demokrates kandidat til å lede Senatet. Det er nok til å gi demokratene makta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge CNN skulle 67 år gamle Jeffords annonsere utmeldingen av det republikanske partiet allerede i dag. Det ble det ikke noe av. CNN melder at senatoren ønsker å reise til sin hjemstat Vermont for å fortelle sine velgere nyheten torsdag.

Kilder CNN har snakket med opplyser at Jeffords ønsker å være uavhengig kandidat i Senatet, men vil likevel gi sin støtte til demokratenes Tom Daschle til å lede Senatet. Dermed er republikanernes skjøre flertall i Senatet borte, og demokratene har makta.

James Jeffords skal ha informert sin egen stab i går, noe som førte til heftige diskusjoner. Alle i staben forsøkte å overtale Jeffords om å la være, men til ingen nytte.

Jeffords har allerede bestemt seg, og vært i forhandlinger med demokratene om å få viktige posisjoner. Jeffords skal være tilbudt å bli leder i miljøkomiteen.

I frykt for at president Bush' vedtak om 13 000 milliarder kroner i skattelette skulle ble nedstemt i Senatet, fikk republikanerne fremskyndet saken før Jefford fikk meldt seg ut.

Republikanerne er likevel ikke veldig overrasket over at Jeffords nå melder seg ut av partiet. Han skal ha vært en av de mest liberale republikanere i Senatet siden han ble valgt inn i 1988.

<B>TAR MED SEG MAKTEN: Senator James Jeffords melder seg ut av det republikanske partiet, og gir makten i Senatet til demokratene.