Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Urolig flypassasjer:

- Gir dere meg støt, så får dere se hva som skjer

Politiet belønnet ham med nærmere ti elektrosjokk.

KAOS: Da et American Airlines-fly skulle ta av fra Miami til Chicago søndag 22. april, gikk ikke alt etter planen. En tilsynelatende ustyrlig passasjer fikk all oppmerksomheten - og ti elektrosjokk. Video: WPLG via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble dramatisk da ett av kveldsflyene fra Miami gjorde seg klar til å ta av søndag. En mannlig passasjer oppførte seg truende overfor både politibetjenter og medpassasjerer. Det hele endte med at han ble arrestert.

Det skal ha vært mens folk steg om bord på flyet at en konflikt mellom to passasjerer oppsto. Flere medier hevder at mannen skal ha tafset på en kvinnelig medpassasjer.

- Flyet befant seg fortsatt ved gaten i Miami, og den urolige passasjeren ble bedt om å forlate flyet, noe han nektet å gjøre, skriver American Airlines i en pressemelding.

Det var nemlig i et av deres fly at situasjonen oppsto.

Situasjonen eskalerte

Til CNN sier en av passasjerene på flyet, Adisak Pochanayon, at mannen fikk en sjanse til å bytte flysete, i et forsøk på å roe konflikten.

- Så skrek han (til en mørkhudet flyvert) at «mitt folk bygget samfunn, mens ditt folkeslag fortsatt levde i trær», sier Pochanayon og forteller at det fikk flere medpassasjerer til å reagere.

Videre forklarer de at de dermed bestemte seg for å tømme hele flyet, men at prosessen ble avbrutt da det oppsto en fysisk situasjon mellom to av passasjerene. Og da bestemte Miami-politiet seg for å gå om bord, noe som fikk situasjonen til å eskalere.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 18.02.2016 HVORDAN NØDLANDE - UTEN ERFARING: Tim Morgan har laget en meget detaljert instruksjonsvideo for hvordan man trygt kan lande en B737. Video: Tim Morgan Vis mer

Dramatikk

I en av videoene som er spredt i sosiale medier, kan man se hvordan to politibetjenter holder ham fast, mens en tredje prøver å sette på ham håndjern.

- Hva er grunnen til at dere kaster meg ut av flyet, spør den uhåndterlige passasjeren flere ganger.

- For det første: Du mishandlet en kvinne. For det andre: Du er en rasist, kan man høre en annen passasjer bak kamera kommentere.

Etter å ha prøvd å få på mannen håndjern i over et halvt minutt, presses han bakover og blir liggende på ryggen over en rad med flyseter. Politibetjentene ber ham gjentakende ganger om å ikke kjempe imot.

- Gir dere meg elektrosjokk, så får dere se hva som skjer, utbryter mannen i det en politibetjent strekker seg etter elektrosjokkvåpenet.

Arrestert

Etter en langvarig brytesekvens og nærmere ti elektrosjokk klarer de endelig å få satt ham i håndjern.

- Passasjeren ble arrestert, og vi vil samarbeide med Miami-politiet opplyser American Airlines. De skriver også at flyet ble én time forsinket på grunn av hendelsen.

Mannen ble seinere siktet for blant annet ordensforstyrrelse, forsøk på å motsette seg arrest og vold, ifølge CBS News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media