Gir en halv million til Islamsk råd

Giske møtte Mohammad Hamdan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag møtte Kultur- og kirkeminister Trond Giske representanter fra Islamsk råd. Partene møttes for at statsråden skulle få informasjon om rådets arbeid, og for å legge grunnlag for bedre dialogarbeidet.

Møtet endte med at Islamsk råd gikk fra regjeringskvartalet en halv million rikere:

- Islamsk råd har til nå hatt et budsjett på 60 000 kroner. Derfor har vi bestemt at fra og med 2007, skal rådet få 500 000 kroner i støtte fra staten, sa Giske til Dagbladet.no etter møtet.

Leder i Islamsk råd, Mohammad Hamdan, kunne smile etter å ha snakket med Giske i omtrent en time:

- Vi er ganske fornøyd med møtet. For oss er det viktig å bedre kontakten med regjeringen, slik at vi kan bli bedre kjent med hverandre.

Fra nå av skal partene møtes oftere

Møtet handlet om flere ting, men et viktig punkt var hvordan muslimer i Norge skal tilpasse seg det norske samfunnet:

- Jeg har tidligere sagt at vi trenger en modernisering av islam, men det er veldig viktig at vi ikke generaliserer. Vi må huske på at det ikke finnes to like muslimer, på samme måte som det ikke finnes to like kristne, sa Giske.

FÅR STØTTE: Giske bevilger 500 000 i årlig støtte til Islamsk råd. I dag møtte han blant andre leder for rådet, Mohammad Hamdan. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
FÅR STØTTE: Giske bevilger 500 000 i årlig støtte til Islamsk råd. I dag møtte han blant andre leder for rådet, Mohammad Hamdan. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

Han fikk støtte fra Hamdan:

- Vi må huske på at muslimene i Norge kommer fra 30 forskjellige etniske grupper. Men Islamsk råd støtter en moderne tolkning av islam, og er opptatt av at muslimer i Norge skal følge norsk lov, sa Hamdan.

Begge parter var svært forsiktige med å kommentere Mozart-operaen i Tyskland, som ble tatt av plakaten på grunn av frykt for aksjoner fra muslimer:

- Jeg er tilhenger av ytringsfrihet, inkludert ting som utfordrer, men friheten gir også et ansvar, sa Giske.

- Hva synes du om at operaen i Tyskland valgte å avlyse?

- Jeg har ingen forutsetning for å uttale meg om den saken spesielt, men generelt kan jeg si at ytringsfrihet er viktig, særlig innen kunsten. Det er ubehagelig at et teaterscene føler at de må avlyse, sa Giske til Dagbladet.no.

Også Hamdan var svært forsiktig i uttalelsene:

- Jeg vil ikke uttale meg om denne saken, men generelt ønsker ikke vi begrensninger i ytringsfriheten, men er enig med Giske i at dette krever at man er ansvarlig, og viser respekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer