Gir Erna asyl-deadline

Varsler opprør om asylbarnsaken ikke er løst innen fredag klokka 13.

Regjeringsrunnlaget: De fire fungerende partilederne Trine Skei Grande (V), Statsminister Erna Solberg (H), Dagrun Eriksen (KrF) og Siv Jensen (FrP) på vei til en pressekonferanse om asylsaken i Stortinget 28. februar. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
Regjeringsrunnlaget: De fire fungerende partilederne Trine Skei Grande (V), Statsminister Erna Solberg (H), Dagrun Eriksen (KrF) og Siv Jensen (FrP) på vei til en pressekonferanse om asylsaken i Stortinget 28. februar. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag klokka ett åpner Venstres landsmøte i Tromsø. Hvis ikke Erna Solberg innen den tid har klart å få Fremskrittspartiet med på en løsning på asylbarnsaken som Venstre og Krf kan svelge, kommer det til å koke over for Venstres tillitsvalgte på landsmøtet. Hele det borgerlige samarbeidet er da i fare. Det bekrefter flere Venstre-tillitsvalgte Dagbladet har snakket med.

- Vi skal ikke være alt for glad i makt, sier Roger Granum, som er fylkesleder i Oppland.

Ultimatum Han viser til at partiet lenge har ment at samarbeidsavtalen ble brutt da justisminister Anders Anundsen ikke klarte å formidle til utlendingsmyndighetene at utsendelse av lengeværende asylbarn ikke lenger skulle prioriteres.

- Det er en ting at han gjør en feil, men hvis han ikke prøver å rette opp feilene sine kan vi ikke ha tillit til ham lenger, sier Granum.

Han understreker at han tror på en løsning i løpet av denne uka, men dersom det ikke er blitt enighet tror han det står på mangel på vilje fra regjeringen.- Da må vi gi beskjed til regjeringen om at samarbeidsavtalen ikke gjelder lenger, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.