Gir etter for laksepress

Statlig lakseselskap vil slutte å kjøpe fiskeolje fra Vest-Sahara.

TVILSOMME RÅVARER: Her, ved fabrikken i Florø, produserer statseide Ewos oppdrettsfor av et fiskeolje fra et område som UD fraråder virksomhet i, Vest-Sahara. Foto: SCANPIC.
TVILSOMME RÅVARER: Her, ved fabrikken i Florø, produserer statseide Ewos oppdrettsfor av et fiskeolje fra et område som UD fraråder virksomhet i, Vest-Sahara. Foto: SCANPIC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det statlige lakseforselskapet Ewos avslutter kontrakten med GC Riebers fiskeolje fra okkuperte Vest-Sahara.

- Vi har foretatt en grundig vurdering av saken, og besluttet å avvikle handelen, sier kommunikasjonssjef i Ewos, Peter Hagen, til Dagbladet.

Kontrakten vil ikke bli forlenget når den går ut i løpet av inneværende kvartal.

I strid med norske retningslinjerDet statlige norske selskapet ble utsatt for sterkt press etter at SVT-journalister satte fokus på svenske tråleres fiske i det okkuperte territoriet. Fiskeoljen havner i skandinavisk helsekost og i foret til norsk oppdrettslaks. Utenriksdepartementet fraråder all forretningsvirksomhet i Vest-Sahara, fordi det regnes som i strid med internasjonale konvensjoner å utnytte naturressursene i et okkupert område. GC Rieber har tolket UD dithen at virksomheten var i orden fordi de mener den har vært i samsvar med lokalbefolkningens interesser. Men overfor Dagbladet i et intervju før påske ga UD klart uttrykk for at dette er en feiltolkning. Dette tar Eweos nå til etterretning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer