Gir etter på skattekutt

Men Venstre og KrF trenger mer penger.

GIR ETTER: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.h) og Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik (Frp) har nå overtatt ansvaret for å bli enige med Venstre og KrF i Stortinget. De møter KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til nytt forhandlingsmøte i kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GIR ETTER: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.h) og Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik (Frp) har nå overtatt ansvaret for å bli enige med Venstre og KrF i Stortinget. De møter KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til nytt forhandlingsmøte i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre og Frp har gitt noe etter på skattelettelsene for å komme sentrumspartiene i møte.

Etter at finanspolitikerne kastet inn hansken i går etter en ukes forhandlinger, og KrF og Venstre sa at det ikke var kommet én ny krone på bordet, kom det litt bevegelse i dag da de parlamentariske lederne overtok forhandlingene.

Penger i spill De parlamentariske lederne for alle fire partiene meldte om en positiv stemning og ny dynamikk, men understreker at det er langt til mål. Etter det Dagbladet erfarer, har regjeringspartiene kommet med litt penger på forhandlingsbordet.

Det betyr i realiteten at de har redusert noe på sine skattelettelser, både på nivå og profil, etter det Dagbladet erfarer.

Må ha mer - Vi beveger oss, sier en kilde hos regjeringspartiene.

Men KrF og Venstre har budsjettønsker for flere milliarder kroner som må finansieres. De vil ikke bruke mer oljepenger, tvert imot mindre enn regjeringen. Derfor må de spise av regjeringens skattelettelser. Regjeringen har foreslått i alt 8, 3 milliarder i skattelettelser, hvorav 4,1 milliarder er kutt i formuesskatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer