Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir etter på skattekutt

Men Venstre og KrF trenger mer penger.

GIR ETTER: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.h) og Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik (Frp) har nå overtatt ansvaret for å bli enige med Venstre og KrF i Stortinget. De møter KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til nytt forhandlingsmøte i kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GIR ETTER: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.h) og Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik (Frp) har nå overtatt ansvaret for å bli enige med Venstre og KrF i Stortinget. De møter KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til nytt forhandlingsmøte i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre og Frp har gitt noe etter på skattelettelsene for å komme sentrumspartiene i møte.

Etter at finanspolitikerne kastet inn hansken i går etter en ukes forhandlinger, og KrF og Venstre sa at det ikke var kommet én ny krone på bordet, kom det litt bevegelse i dag da de parlamentariske lederne overtok forhandlingene.

Penger i spill De parlamentariske lederne for alle fire partiene meldte om en positiv stemning og ny dynamikk, men understreker at det er langt til mål.
Etter det Dagbladet erfarer, har regjeringspartiene kommet med litt penger på forhandlingsbordet.

Det betyr i realiteten at de har redusert noe på sine skattelettelser, både på nivå og profil, etter det Dagbladet erfarer.

Må ha mer - Vi beveger oss, sier en kilde hos regjeringspartiene.

Men KrF og Venstre har budsjettønsker for flere milliarder kroner som må finansieres. De vil ikke bruke mer oljepenger, tvert imot mindre enn regjeringen. Derfor må de spise av regjeringens skattelettelser. Regjeringen har foreslått i alt 8, 3 milliarder i skattelettelser, hvorav 4,1 milliarder er kutt i formuesskatten.

Etter det Dagbladet erfarer, har regjeringen kommet med et forslag med mindre skatte- og avgiftskutt og en noe justert profil.

Barnetillegget For både KrF og Venstre er kuttet i barnetillegget til uføretrygdede uakseptabelt slik det ligger nå. Det jobbes med ulike løsinger på saken. Statsminister Erna Solberg sa til Dagbladet i går at regjeringen er åpen for andre måter å sikre arbeidslinja på, dvs at det skal lønne seg å jobbe isteden for å leve på trygd.

Forhandlingene starter igjen 20.30 i kveld. Da møtes Trond Helleland (H), Harald T. Nesvik (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) ledsaget av sine finanspolitikere til en ny runde.

Venstre og KrF vil nulle ut avgiftslettelsene og vri avgiftene for å sikre et grønt skatteskifte. Det er krav som går rett i strupen på Frp som vil  beholde kutt i bilavgiftene.

Lang vei Noen avgiftskutt, som i omregisteringsavgift og som gjelder hybridbiler, kan forsvares som klimavennlige og dermed være spiselige for sentrumspartiene. Men både på dette punktet og generelt for helheten er det, som Hareide sa etter det første møtet i formiddag, en lang vei å gå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling