Gir Frp skylda for rasismen

LO-leder Yngve Hågensen ga Fremskrittspartiet hovedansvaret for rasistiske holdninger da han åpnet LO-kongressen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Si din mening! ()

Hågensen gikk knallhardt til verks mot Frp, til trampeklapp fra kongressen og velfylte gjestebenker.

– Når historien om Fremskrittspartiet skal skrives, må partiet og dets ledelse stilles til ansvar for at det i første rekke var de som skapte grobunn for det svineriet som er avslørt i vårt politiske miljø. Vi ser allerede hvordan partiets ledelse forsøker å grave opp igjen det grumset som gjorde at de kastet ut Vidar Kleppe og hans meningsfeller. Nå vil de gjøre Kleppes politikk til sin, sa Hågensen.

Lusa i live

Den avtroppende LO-lederen sa at Fremskrittspartiet har foretatt en slags avlusning i den senere tid - "men lusa er i live", som han sa.

– Norsk fagbevegelse må ha blant sine viktigste oppgaver å sørge for å bli kvitt disse umenneskelige holdningene som deler av Fremskrittspartiet fortsatt representerer, og som utbryterne fra partiet står for i enda sterkere grad, sa Hågensen etter å ha tatt et kraftig oppgjør med rasisme og nazisme.

- Rør ikke avtalefestet pensjon

Hågensen bannet skikkelig bare en gang i sin siste åpningstale til en LO-kongress, og det var da han svor på at ingen skal få røre ved retten til AFP - avtalefestet pensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer