Gir full gass for Snøhvit

Ap-regjeringen vil forsøke å banke igjennom den storstilte gassutbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet før den avsettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olje- og energidepartementet har forberedt saken i det stille og er etter det Dagbladet forstår klare til å gi sitt klarsignal med det aller første.

Miljøbevegelsen med Bellona og Natur og Ungdom i fremste rekke mener at vanlige behandlingsregler i olje og gass-saker er fraveket i hastebehandlingen av gigangprosjektet i det følsomme havområdet.

Hastesak

Fra Olje- og energidepartementet bekreftes det at Snøhvit er en hastesak:

- Så snart vi får utbyggings- og driftsplan fra lisenshaverne, er vi klare til å behandle saken. Vi snakker om en rask behandling, men det er tvilsomt om man rekker å få saken unna før et eventuelt regjeringsskifte, sier informasjonssjef Sissel Edvardsen i Olje- og energidepartementet.

Hun legger til at miljøbevegelsen og andre høringsinstanser allerede har fått anledning til å uttale seg på vanlig måte.

- Skandale

Sentrum og SV på Stortinget, Bellona og Natur og Ungdom fastslår at dette langt fra er tilstrekkelig.

- Ingen har fått anledning til å uttale seg om det konkrete utbyggingsprosjektet. Etter det vi vet er saken allerede under behandling og har vært forberedt i lengre tid. Dette er en miljøpolitisk skandale. Jeg har aldri vært borti en så skandaløs behandling av en så viktig miljøpolitisk sak. Vi snakker om den mest kontroversielle utbyggingen noensinne i norske havområder, sier leder i Natur og Ungdom, Elin Lerum Boasson, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer