Satser: - Bilbransjen krever at du er dynamisk. At du evner å svinge deg, sier Nils Tronrud. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.
Satser: - Bilbransjen krever at du er dynamisk. At du evner å svinge deg, sier Nils Tronrud. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.Vis mer

Gir full gass med luksusbiler

Nils Tronrud satser hardt på norske luksusbilkjøpere. Nå har han ansatt ny Bentley-sjef og ny Motorpool-sjef.

(Finansavisen.no): - Bilbransjen krever at du er dynamisk. At du evner å svinge deg. Det er en stor del av årsaker til at Herman og Christian kommer inn her nå. De har den riktige innstillingen, sier Nils Tronrud (52).

Nå ansetter han BMW Norge-veteran Christian Gottschalk som ny Bentley-Norge-sjef, og henter inn Herman Røhrt fra Volvo for å lede Motorpool-gruppen, skriver Finansavisen.

Tronrud bygget opp BMW-forhandleren Tronrud Bil gjennom nittitallet, og solgte seg ut på begynnelsen av 2000-tallet. Siden har det gått i allsidige investeringer og mye eiendom. Men allerede i 2004 var han tilbake, som eier av Motorpool. Men det var da bare en liten nisjeforhandler for Land Rover.

I fjor åpnet Motorpool en ny, stor forhandler i Asker. I 2019 åpner Tronrud dørene til Norges første Bentley-forhandler, og utvider Motorpool til å bli to forhandlere. Én i Asker og én i Hønefoss. I tillegg eier han en tredjedel av Sandven Auto og to Volkswagen-forhandlere, i henholdsvis Fagernes og Nesbyen.

- Vi skal selge 800 biler fra Motorpool, og cirka 40 Bentleyer i år. Men mye vil dras av Jaguar I-Pace, naturligvis, skriver avisen.

Vil smøre organisasjonen

Den elektriske Jaguaren er blitt svært populær i Norge, og både forhandlere og importører håper de vil fortsette å levere mange biler i 2019.

- Motorpool er det største kompetansemiljøet på Land Rover i Norge, og etter hvert på Jaguar. Min jobb blir å tune organisasjonen til å jobbe sammen. Det er mye tannhjul som trenger smøring og giring. Vi er mye veldig flinke folk, men vi trenger en felles retning å jobbe mot, sier Røhrt til Finansavisen.

Røhrt vil ha ansvaret for å utvikle Motorpools drift og videre utvikling, i takt med en stadig økende interesse for Land Rover, Range Rover og kanskje spesielt Jaguar. Han skal jobbe tett opp mot produsent og importør, så vel som forhandlerdelen.

Herman Røhrt har lang og bred erfaring fra bilbransjen i Norge. De siste årene fra Volvo Cars, hvor han har hatt roller som salgssjef, produktsjef og regiondirektør.

Bentley-mål

På den andre siden av luksusbilsalget havner Bentley og Christian Gottschalk. Målet er å selge 40 slike biler i oppstartsåret, alle med fem års forhandlergaranti.

- Det er hårete å satse på Bentley i Norge. Hvorfor gjør du dette?

- Det er jo nettopp derfor. Jeg starter med knapt en perm på pulten, og får være med og bygge opp noe fra bunnen. Det er sjeldent i bilbransjen, sier Gottschalk, som har vært noen år i reklamebransjen, men nå altså går tilbake til bil, sier han ifølge avisen.

Satser i Hønefoss

Rett etter nyttår åpnet også Motorpool en ny avdeling, som blir forhandlerens andre, på Hønefoss. Og det er allerede solgt et tosifret antall biler fra den ukjente nye filialen.

- Bilsalget er forskjellig mellom by og land. Dette var en strategisk vurdering, selv om jeg er fra Hønefoss, sier Tronrud.

Andre økonominyheter:
Stygge aksjefond: 12 milliarder rett ut
Hermanrud frykter børskrakk