Gir full støtte til norsk klimaløsning

Men Gro og hennes kolleger mener verden må stille opp bedre for de fattige landene.

GIR FULL STØTTE TIL NORSK FORSLAG Gro Harlem Brundtland er i København i forbindelse med klimatoppmøtet.  Foto:  Hane Hvattum / Dagbladet
GIR FULL STØTTE TIL NORSK FORSLAG Gro Harlem Brundtland er i København i forbindelse med klimatoppmøtet. Foto: Hane Hvattum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Gro Harlem Brundtland, Irlands tidligere president Mary Robinson og tidligere EU-kommisær Margot Wallström mener at industrialiserte land må ta et stort ansvar overfor fattige land, og mener de må komme med klare løfter og forpliktelser. Og Gro gir sin fulle støtte til det norske finansieringsforslaget, som nå er en del av et større dokument som også Australia, Storbritannia og Mexico har undertegnet.

- Bra- Jeg synes det å bruke noe som gir automatisk finansiering er viktig, så slipper man å bevilge penger hvert år, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet.

Felleserklæringen fra de fire landene har Gro ennå ikke sett. Det ble lagt fram på en pressekonferanse i dag klokka 15.

- Jeg har ikke sett det dokumentet, men er ikke overrasket. Det norske og det meksikanske forslaget har over lang tid fått mye oppmerksomhet. Det har vært mye kontakt der for å kombinere innsatsen og lage et felles forslag. At flere land blir med på det, er bra. Vi trenger gode forslag, sier Gro Harlem Brundtland.

- Venter på bedre resultaterMen Gro er ikke fornøyd med den generelle innsatsen til de rike landene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer