Gir grønt lys for mobile gasskraftverk

Regjeringen gir klarsignal for å sette i gang de omstridte mobile gasskraftverkene.

SIER JA: Statsminister Jens Stoltenberg og resten av regjeringen har i statsråd gitt Statnett dispensasjon for de strenge kravene, og lov til å starte de mobile gasskraftverkene. Foto: SCANPIX.
SIER JA: Statsminister Jens Stoltenberg og resten av regjeringen har i statsråd gitt Statnett dispensasjon for de strenge kravene, og lov til å starte de mobile gasskraftverkene. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Regjeringen har i statsråd i dag vedtatt at de mobile gasskraftverkene på Tjeldbergodden og Nyhamna i Møre og Romsdal kan settes i gang på kort varsel.

Statnett søkte om økt beredskap etter den vanskelige strømsituasjonen i vinter, og har nå fått dispensasjon fra miljømyndighetenes konsesjonsvilkår og utslippstillatelser. Igangsetting av kraftverkene kan skje både ved driftsbrudd og driftsvanskeligheter og skal kunne skje på kort varsel. Kapasiteten til kraftverkene er på 300 megawatt.

Samtidig ferdigstilles oppgraderingen av linjen fra Sverige til Midt-Norge denne helgen, slik at det blir 400 megawatt økt overføringskapasitet inn til regionen.

- 400 megawatt økt linjekapasitet inn til Midt-Norge pluss 300 megawatt reservekraft i økt beredskap er viktig for kraftsituasjonen i Midt-Norge. Selv om prisen i dag ligger på 38 øre per kilowattime så er ikke situasjonen løst ennå. Vi må få belyst alle sider ved den uholdbare situasjonen vi har hatt i vinter, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer