Gir halv mill. til «Elling»

Oslos kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen påtar seg det ansvaret kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ikke vil ta - og støtter «Elling» med en halv million kroner i kampen om Oscar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Av og til er det bare slik at noe må gjøres. Hadde jeg vært kulturminister, så hadde jeg gjort det samme, sier Moræus Hanssen.

Hun reagerte spontant da det i forrige uke kom fram at Kulturdepartementet ikke gir en krone i støtte til markedsføring av «Elling» i USA før medlemmene av det amerikanske filmakademiet skal avgi sine Oscar-stemmer. Produsent Dag Alveberg søkte om 1,3 millioner kroner, men fikk bare en halv million - fra Norsk Filminstitutt og Utenriksdepartementet.

- «Heftig og begeistret» fikk to millioner fra Kulturdepartementet til å lansere seg i USA, og da undres jeg på hvorfor «Elling» ikke får noe.

Ny ordning

- Moræus Hanssen har nok glemt at vi har organisert dette arbeidet på en ny måte nå: Filminstituttet har ansvaret for disse tildelingene. Jeg sitter ikke i mitt departement på en pengesekk til slike utgifter. Dette er det mulig Moræus Hanssen ikke vet, for det er da også forholdsvis nytt, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

Det var imidlertid departementet selv som ba om å få en søknad fra Alveberg, og at Filminstituttet har ansvaret for å støtte lanseringen av norske filmer i utlandet, er ikke nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer