- Gir håp om rask oppklaring

STAVANGER (Dagbladet): Tina-familien venter nå spent på om pågripelsen fører drapssaken nærmere en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåfør arrestert

Svært få tror at politiet en sein søndag kveld gjør noe så dramatisk og høyst uvanlig som å arrestere en person og sikte ham bare for å ha avgitt falsk forklaring, uten at de i neste omgang forventer en videre utvikling.

Men politiet understreker at mannen ikke er mistenkt for drapet. Rett nok er det alvorlig å avgi falsk forklaring, men det er neppe en forbrytelse som politiet gir topp prioritet.

Den siktede er ikke i familie med eller bekjent av Tina. Han har vært en svært profilert og utadvendt drosjesjåfør i Stavanger.

Lystløgner?

Advokat Tore Thomassen, som representerer Tinas far, Oddvar Jørgensen, er usikker på hva siktelsen kan bety for den videre etterforskningen.

Hvis den siktede er rasjonell, kan han ha forklart seg falskt for å vri mistanken bort fra seg sjøl. Eller han er bare en lystløgner som er av perifer interesse for saken, en del forhold tyder på at det siste er riktig i denne saken. I så fall er dette et villspor, sier advokat Thomassen til Dagbladet.

Kritikk mot politiet

Tina-familiens advokater reagerer ulikt på den dramatiske utviklingen i etterforskningen i går kveld.

Det er utidig av politiet å komme med halvkvedete viser, nå rettes søkelyset mot alle personer som allerede bærer en tung bør i denne saken, sier advokat Tore Thomassen. Til og med hennes far har fått spørsmålet om det er han som har avgitt falsk forklaring.

- Politiet bør i hvert fall kunne si hvem som ikke er siktet. Når de ikke vil det, må de i det minste prøve å dempe virkningene av pågripelsen, krever advokat Thomassen.

Tror på løsning

Det er svært alvorlig å avgi falsk forklaring, det kan mislede etterforskningen og føre til at politiet bruker sine ressurser feil, sier advokat Kjersti Jæger, som representerer Tinas familie på morssiden.

Familiene fikk i går en knapp orientering om utviklingen i etterforskningen. Ingen tør håpe på en rask oppklaring.

Advokat Jæger vil ikke spekulere på hvilke motiver en person kan ha for å avgi falsk forklaring.

- Så langt er dette bare en enkeltstående sak som ikke behøver å bety at drapssaken snart vil bli oppklart. Politiet endevender alle steiner, og vi er optimister og tror at saken blir oppklart, sier Kjersti Jæger.