Gir hest - jakter fugl

Kongen var i høst på jakt sammen med Stein Erik Hagen. Også Otto Grieg Tidemand, hans sønner og Gerhard Heiberg deltok i jaktlaget. Dette er kongens mektige jaktklubb i eliten av norsk næringsliv, som hittil har vært ukjent for offentligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FØRSTE HINDER PASSERT: Prinsesse Märtha Louise brukte Rimi-hesten Countryman under Oslo Horseshow i oktober.

Dagbladet vet at Hagen, Heiberg, Grieg Tidemand og hans sønner Sverre Jørgen og Otto Gregard var på jakt sammen med kongen i Sverige i slutten av august. Etter det Dagbladets kilder opplyser, er ikke dette første året de jakter sammen.

Hagen med på jakt

Opplysningene setter Rimi-Hagens hestegave og kongens deltakelse under åpningen av det gedigne kjøpesenteret i Latvia, hvor Stein Erik Hagen er medeier, i et nytt lys.

Fra Slottet får Dagbladet bekreftet at kongen var på jakt en knapp uke i regi av Otto Grieg Tidemand. Kabinettssekretær Magne Hagen sier han ikke vet hvem andre som deltok.

Dagbladet har over flere dager skrevet om kongens fasanjakt hos nettopp Otto Grieg Tidemand - en jakt kongen er blitt sterkt kritisert for å være med på. På søndag valgte Stein Erik Hagen å gå ut og forsvare jakten til kongen.

- Jeg synes overhodet ikke at kong Harald bør slutte å skyte fasaner, sa Stein Erik Hagen da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer