Gir homse-penger til palestinsk venn

Fremskrittsparti-veteran Jan Simonsen gir pengene han fikk i oppreisning fra Ap etter homse-påstander til palestinske venner. Simonsen skal selv besøke familien i Jerusalem i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det gjorde han også i fjor påske. Drøye to uker før en daværende Ap-rådgiver i sin 1. mai-tale hengte ut Simonsen som homofil med pakistansk samboer, var Frp-eren på besøk hos mannen han nå vil gi pengene han fikk som oppreisning for fadesen.

Dagbladets utenriksmedarbeider Einar Hagvaag støtte ved en tilfeldighet på Simonsen i Øst-Jerusalem, på besøk i lærvareforretningen til Mokthassin Abdeen. Lite ante Simonsen den gang at han året etter kunne sende sin palestinske venn en sjekk på 100000 kroner.

- Det er viktig for meg å få slått fast at det ikke var for å berike meg på Ap's bekostning at jeg gikk til sak mot Ap. Poenget var å signalisere at jeg følte meg krenket. Dessuten ønsket jeg å bidra til å heve standarden i den politiske debatt, sier Simonsen.
Simonsen krevde opprinnelig oppreisning på opp til en halv million kroner fra Ap, fordelt på 300000 kroner på partiet, 100000 kroner fra partiets internettansvarlige, Grete Berget, og 100000 fra mannen som framsatte påstandene, Hans Marius Johnsen.

Saken ble i januar i år løst ved et forlik hvor det heter at det ikke er grunnlag for beskyldningene. Simonsen fikk samtidig 100000 kroner i erstatning fra Ap.

I forbindelse med forliket fortalte Simonsen at han skulle gi pengene til fattige venner i utlandet, uten å spesifisere dette nærmere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer