Gir idrettsungdom øl-rabatt

Flere utesteder i Kristiansand lokker med billig øl og vip-kort for å trekke til seg idrettsungdom. -Idrettsfolk trekker flere folk til baren, sier barsjef Marius Kjelsrud ved utestedet Harveys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens vanlige gjester må betale 47 kroner for en halvliter øl, betaler idrettsfolkene 33 kroner på Harveys. De slipper også forbi køen og får 15 prosent avslag på mat.

- Vi ønsker et samarbeid med toppserieklubber. Vi ønsker å være et av deres tilbud på fritida, sier barsjef Marius Kjelsrud ved utestedet Harveys i Kristiansand til Dagbladet :på nettet.

Harveys har allerede inngått avtaler med Start, Kristiansand Idrettsforening (KIF) og Kristiansand Basket Pirates (KB Pirates).

- De får rabatt for at vi skal få rimelig reklame på draktene. I tillegg er det klart at idrettsfolk med høy status trekker flere folk til baren, sier Kjelsrud.

Harveys har også en avtale med treningskjeden S.A.T.S. Alle medlemmer får VIP-kort, mot at de ansatte på Harveys får gratis innmelding og to måneders gratis trening.

Blide og sunne

- Aldersgrensen er 22 år, men det er klart at når idrettsfolkene kommer i en gjeng, er vi fleksible. Men det er vi overfor andre som ser ut til å oppføre seg voksent også.

- Vi ser egentlig ikke noen problemer med å dra idrettsfolk inn i baren. De er myndige, og like ansvarlige som alle andre, sier Kjelsrud.

Til avisa Fædrelandsvennen sier innehaver av Harveys, Henning Vestavik, at de vil ha sunne folk i baren.

- Kjekke folk trekker kjekke folk. Idrettsungdom er blide og sunne mennesker. Det er slike vi vil ha som gjester.

Attraktiv

Ifølge Fædrelandsvennen finnes det flere steder i Kristiansand som tilbyr idrettsungdom billig øl. Clarion Ernst Hotel skal ha skrevet brev til alle S.A.T.S-medlemmene.

«Dere er en kundegruppe som er meget attraktiv for oss, med kjekke sunne mennesker i alle aldre», skriver restaurantsjef Eindride Lauritzen hos Clarion Ernst Hotet i brevet.

Han tilbyr alle S.A.T.S-medlemmene gratis inngang på hotellets nattklubb. De slipper å stå i kø før klokka 24, og slipper inn hvis de har fylt 20 år - til tross for at diskoteket har 23 års grense.

Fotballpuben Bohemen i Oslo har rabatt for medlemmer av VIF-Klanen, men ikke spesialpriser for idrettsungdom.

- Vanlige dødelige betaler 38 kroner for ølen, mens klansmedlemmer betaler 34 kroner. Men vi har ingen tilbud til andre, og vi vil ikke oppfordre idrettsungdom til å drikke, sier daglig leder Kjell Grønningen til Dagbladet :på nettet.