Gir ikke opp Devold

Høyre-leder Jan Petersen setter alt inn på å få Kristin Krohn Devold til å fortsette i politikken. Lørdag varslet hun overraskende at hun er inne i sin siste periode som politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kristin Krohn Devold er en av våre mest strålende representanter, som markerer Høyre på en svært god måte, sier Jan Petersen.

- Helst vil jeg beholde henne så lenge som mulig og i så framskutte posisjoner som mulig, sa han i går, etter at han på Høyres strategimøte hadde varslet at Høyres mål for kommunevalget til høsten er en oppslutning på 20 prosent, det samme som ved forrige kommunevalg.

Stort press

I Dagbladets portrettintervju lørdag, fortalte Devold at presset ved å være en mediefokusert politiker er blitt for stort. Samtidig ønsker hun å prioritere familien sterkere.


- Dette blir min siste periode på Stortinget, sa Kristin Krohn Devold.

- Etter forrige stortingsvalg hadde Høyre mulighet for to komitélederplasser på Stortinget. Det sier mye om Kristin Krohn Devolds plass i partiet at hun fikk en av disse, sier Petersen, som håper Devold vil sitte så lenge hun ser en mulighet for det.

Ikke endelig

Petersen er likevel nøye med å presisere at i politikken må det være plass til både dem som har politikken som en livsoppgave og dem som vil veksle mellom politikk og andre karrierer.

Etter å ha vært sammen med Kristin Krohn Devold på Høyres strategikonferanse i går, mener Petersen at hun ikke endelig har bestemt seg for å kutte ut politikken etter stortingsvalget i 2001.

Vil kjempe

Han vil derfor ikke uttale seg hypotetisk om han vil sette inn en sjarmoffensiv overfor Kristin Krohn Devold for å få henne til å fortsette.


- Men selvfølgelig skal vi gjøre vårt beste for å gi henne så gode arbeidsvilkår som mulig, sier Petersen.

Dagbladet lyktes ikke å få kontakt med Kristin Krohn Devold i går.