Gir ikke opp fredsarbeidet i Midtøsten

Jonas Gahr Støre vil fortsette Norges fredsarbeid mellom israelere og palestinere, tross religionsbråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges utenriksminister ble i kveld intervjuet på den innflytelsesrike nyhetskanalen CNN.

Støre gjorde det helt klart at dialog er den eneste løsningen på konflikten som har blusset opp i muslimske land etter at media i vesten trykket bilder av muslimenes hellige profet Muhammed.

- Ekstremistene på hver side i konflikten har fått sette agendaen her. Det brede flertallet, både i Norge og andre land, ønsker dialog, sa Jonas Gahr Støre til TV-seerne.

Han viste til at Norge i en årrekke har hatt en sentral rolle i Midtøsten for å skape fred mellom palestinere og israelere. Dialog har vært måten å få til dette på.

- Vi vil fortsette fredsarbeidet i Midtøsten, sa Støre til CNN.

Han forsøkte å forklare at tegneserielignende karikaturtegninger i pressen er ganske vanlig i Vesten, men at de denne gangen har satt sterke følelser i sving.

- Dette må vesten ta lærdom av, og vi må respektere andres tro, uttrykte Jonas Gahr Støre til CNN.

Tidligere i dag talte utenriksminister Støre til millioner muslimer verden over på de arabiske TV-kanalene Al-Jazeera og Al-Arabya. Sistnevnte TV-stasjon har 200 millioner seere. I det rundt 15 minutter lange intervjuet forklarte Støre blant annet at det bare er en norsk avis som har trykket de omstridte tegningene.

Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk ville ikke la seg intervjue av den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera, skriver VG Nett.

<B>TALTE TIL MILLIONER:</B> Utenriksminister Støre har i dag snakket til millioner av TV-seere, både på CNN, Al-Jazeera og Al-Arabya.