Gir ikke opp fredsarbeidet i Midtøsten

Jonas Gahr Støre vil fortsette Norges fredsarbeid mellom israelere og palestinere, tross religionsbråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norges utenriksminister ble i kveld intervjuet på den innflytelsesrike nyhetskanalen CNN.

Støre gjorde det helt klart at dialog er den eneste løsningen på konflikten som har blusset opp i muslimske land etter at media i vesten trykket bilder av muslimenes hellige profet Muhammed.

- Ekstremistene på hver side i konflikten har fått sette agendaen her. Det brede flertallet, både i Norge og andre land, ønsker dialog, sa Jonas Gahr Støre til TV-seerne.

Han viste til at Norge i en årrekke har hatt en sentral rolle i Midtøsten for å skape fred mellom palestinere og israelere. Dialog har vært måten å få til dette på.

- Vi vil fortsette fredsarbeidet i Midtøsten, sa Støre til CNN.

Han forsøkte å forklare at tegneserielignende karikaturtegninger i pressen er ganske vanlig i Vesten, men at de denne gangen har satt sterke følelser i sving.

- Dette må vesten ta lærdom av, og vi må respektere andres tro, uttrykte Jonas Gahr Støre til CNN.

Tidligere i dag talte utenriksminister Støre til millioner muslimer verden over på de arabiske TV-kanalene Al-Jazeera og Al-Arabya. Sistnevnte TV-stasjon har 200 millioner seere. I det rundt 15 minutter lange intervjuet forklarte Støre blant annet at det bare er en norsk avis som har trykket de omstridte tegningene.

Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk ville ikke la seg intervjue av den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera, skriver VG Nett.

<B>TALTE TIL MILLIONER:</B> Utenriksminister Støre har i dag snakket til millioner av TV-seere, både på CNN, Al-Jazeera og Al-Arabya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer