Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gir ikke opp NHL

I 1999 ble Tore Vikingstad (26) draftet av St. Louis Blues i NHL. I september i fjor reiste han over. - De ville ha meg på farmerlaget. Den sjansen tok jeg ikke. Men jeg vil gjerne til NHL, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vikingstad, som i kveld spiller landskamp mot A-nasjonen Slovenia i Askerhallen, er nå én av 14 utlendinger i Düsseldorf, hvor også rekkekameraten Trond Magnussen spiller.

- Jeg fikk ikke den kontrakten jeg ville i St. Louis, men har ikke gitt opp håpet om NHL-spill av den grunn. I Düsseldorf har jeg kontrakt ut året. Klubben vil at både Trond Magnussen og jeg skal fortsette. Jeg trives og tjener bra, men vet ennå ikke hva det blir til neste år, sier Tore Vikingstad.

Sjansen for NHL-spill er mindre nå enn da han var proff i Färjestad og Leksand.

- Til gjengjeld har vi Europas beste tilskuere i Düsseldorf. På hjemmekampene er det mellom 6000 og 7000 draktkledde og øldrikkende fans, med trommer og sirener. I svensk hockey var det mye dress og slips, sier Tore Vikingstad.

Fart og aggressivitet

Selv om kampprogrammet er tett, har han alltid krefter til landslagsspill.

- Mot Slovenia er det viktig å spille med selvtillit, og få fart på skøytene. Selv om vi er B-nasjon og Slovenia spiller i A, skal vi ta dem på fart og aggressivitet, sier Vikingstad.

Som rekkekamerater har han Magnussen og Per Åge Skrøder, HV71. Backer i kveldens førstefemmer er Atle Olsen (Vålerenga) og Carl Oscar Bøe Andersen (Storhamar).

I alt sju utenlandsproffer blør for Norge i firenasjonersturneringen i Askerhallen: Mats og Marius Trygg, Färjestad, Pål Johnsen, Skellefteå og Bjørge Josefsen, Oscarshamn - i tillegg til trioen Vikingstad, Magnussen og Skrøder.

- Har alt

- Proffene er viktige for oss. Når det gjelder Vikingstad, har han alt som trengs for å hevde seg internasjonalt, sier Roy Johansen før sin debutkamp som landslagstrener.

Hele Norges coronakart