Gir ikke opp søk etter tolvåring

Fortsetter natt til fredag og utover dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter den savnede tolvåringen Henrik Korstvedt utenfor Rennesøy i Rogaland fortsetter gjennom natten til vanns og tas opp igjen på land fredag.

- Letingen i sjøen med et undervannsfartøy med kamera og lyskastere vil pågå gjennom natten. Mannskapene gjorde seg ferdig med området på innsiden av moloen torsdag kveld. Søket fortsetter i natt på utsiden av moloen, der det naturlig nok er dypere og mer strømmer i vannet. Letingen på land fortsetter fredag med de samme styrkene som var i sving torsdag, sier operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB torsdag kveld.
På fisketur
Den savnede tolvåringens far, 46 år gamle Harald Korstvedt, ble funnet død i sjøen onsdag ettermiddag. De to var på fisketur da faren havnet i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika i Rennesøy kommune. Det er uvisst hvordan ulykken skjedde, men det var høye bølger og sterk vind i området der de to fisket.

Onsdag kveld og hele torsdag ble det søkt etter tolvåringen både på land og i sjøen, men uten resultat.

- Det har nå vært lett i 24 timer og vi har ikke lenger stort håp om å finne noen i live i sjøen, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.


Omfattende leting
Det har vært lett etter gutten både med helikopter og båter. I tillegg har rundt 100 frivillige lett på land og langs strendene. Også redningshunder har vært satt inn i letingen.

Det var torsdag røff sjø i leteområdet, men god sikt fra helikopteret, ifølge redningsledelsen.

Politiet fikk melding om funnet av 46-åringen klokken 15.25 onsdag. Han ble da sett i sjøen av en passasjer på ferja som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika. En halvtime senere var han hentet opp av vannet.

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. Far og sønn gikk hjemmefra ved 13.30-tiden.

(NTB)

LETER FREMDELES: Søket etter 12-åringen som er savnet etter en fisketur med faren, fortsetter. Faren ble funnet død ved  sjøen ved ferjekaia ved Mortavika utenfor Stavanger. Foto: PÅL CHRISTENSEN/SCANPIX
LETER FREMDELES: Søket etter 12-åringen som er savnet etter en fisketur med faren, fortsetter. Faren ble funnet død ved sjøen ved ferjekaia ved Mortavika utenfor Stavanger. Foto: PÅL CHRISTENSEN/SCANPIX Vis mer