<strong>KAN GÅ:</strong> Et SAS-fly fra Frankrike skal etter planen lande ti minutter etter at karanteneplikten slår inn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KAN GÅ: Et SAS-fly fra Frankrike skal etter planen lande ti minutter etter at karanteneplikten slår inn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Gir ingen garantier for karantenefly

Fra midnatt må du i karantene om du ankommer landet fra Frankrike, Tsjekkia, Sveits eller Monaco. Et SAS-fly skal lande 00.10. SAS gir ingen garantier.

Publisert

Torsdag varslet regjeringen at flere land blir «røde».

Fra og med midnatt må man i ti dagers karantene om man kommer fra Frankrike, Tsjekkia, Sveits eller Monaco.

Det er flere fly som står i fare for å ikke rekke det. Blant annet skal et SAS-fly fra Nice i Frankrike lande på Gardermoen 00.10, ti minutter etter at karanteneplikten slår inn.

Pressevakt i SAS, Tonje Sund, er tydelig på at de akter å følge den opprinnelige planen.

- Vi følger jo i utgangspunktet tidtabellen, og nå er oppsatt landingstid 00.10, sier Sund til Dagbladet.

Hun har forståelse for at myndighetene må sette en grense for når karanteneplikten skal slå inn.

- Vi respekterer selvsagt myndighetenes råd og retningslinjer, og de har behov for å sette en grense. Det forstår vi og det respekterer vi, sier Sund.

Det kan gå

Selv om flyet etter planen skal lande ti minutter over midnatt, så kan det hende det lander tidlig nok til at passasjerene slipper karantene.

- Det er ikke uvanlig å lande før tiden om dagen, det henger blant annet sammen med mindre trafikk i det europeiske luftrommet. Dersom det i tillegg er gunstige vindforhold, så kan det skje, sier Sund.

- Likevel har vi en tidtabell og en standardisert prosess vi følger, blant annet for å kunne garantere for sikkerheten, så vi gir ingen garantier for at det flyet når fram før midnatt, sier Sund.

SLÅSSKAMP: Det oppsto en slåsskamp ombord et KLM-fly på vei til Ibiza, da to av passasjerene nektet å bruke munnbind. Reporter: Christian Wehus. Video: @michighclub Vis mer

Respekterer råd

Norwegian har et fly fra Paris som etter planen skal lande en halvtime før midnatt.

- Jeg har ikke sjekket det konkrete flyet, men vi har jo en tidsplan, som vi bestreber oss for å holde, sier pressevakt Andreas Hjørnholm i Norwegian til Dagbladet.

- Det gjør vi alltid, og det gjør vi denne gangen også, sier Hjørnholm.

Økt smitte i Frankrike

Frankrike blir nå rødt fordi de stadig opplever økende smittetall.

Onsdag registrerte myndighetene 1695 nye smittetilfeller. Siden mars har landet hatt over 30 000 coronarelaterte dødsfall.

- I Frankrike, Sveits og Tsjekkia har det de siste 14 dagene vært mellom 22 og 28 nye tilfeller per 100 000 innbyggere, i Monaco er tallet 36, skrev FHI i en pressemelding torsdag.

I tillegg ble de svenske regionene Uppsala, Södermanland, Dalarna, og Västerbotten «grønne», mens Kronoberg og Skåne ble «røde».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer