Gir ingen garantier for karantenefly

Fra midnatt må du i karantene om du ankommer landet fra Frankrike, Tsjekkia, Sveits eller Monaco. Et SAS-fly skal lande 00.10. SAS gir ingen garantier.

KAN GÅ: Et SAS-fly fra Frankrike skal etter planen lande ti minutter etter at karanteneplikten slår inn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KAN GÅ: Et SAS-fly fra Frankrike skal etter planen lande ti minutter etter at karanteneplikten slår inn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag varslet regjeringen at flere land blir «røde».

Fra og med midnatt må man i ti dagers karantene om man kommer fra Frankrike, Tsjekkia, Sveits eller Monaco.

Det er flere fly som står i fare for å ikke rekke det. Blant annet skal et SAS-fly fra Nice i Frankrike lande på Gardermoen 00.10, ti minutter etter at karanteneplikten slår inn.

Pressevakt i SAS, Tonje Sund, er tydelig på at de akter å følge den opprinnelige planen.

- Vi følger jo i utgangspunktet tidtabellen, og nå er oppsatt landingstid 00.10, sier Sund til Dagbladet.

Hun har forståelse for at myndighetene må sette en grense for når karanteneplikten skal slå inn.

- Vi respekterer selvsagt myndighetenes råd og retningslinjer, og de har behov for å sette en grense. Det forstår vi og det respekterer vi, sier Sund.

Det kan gå

Selv om flyet etter planen skal lande ti minutter over midnatt, så kan det hende det lander tidlig nok til at passasjerene slipper karantene.

- Det er ikke uvanlig å lande før tiden om dagen, det henger blant annet sammen med mindre trafikk i det europeiske luftrommet. Dersom det i tillegg er gunstige vindforhold, så kan det skje, sier Sund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.