Gir ingen løfter om ny hundelov

Justisminister Odd Einar Dørum (V) ga ingen konkrete løfter om innholdet i forslaget til ny lov om hundehold da han møtte foreldre til barn som er drept eller skadd av hunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Faren til Johannes Åsheim (7), Roger Åsheim, var en av tre fedre som møtte Dørum i går. Åsheim mistet sønnen januar i år. Han vil ha klarere regler og mindre skjønn.

- Politifolk må få en lettere jobb med de farlige hundene. Det er tøft for politiet på landsbygda å beslutte at naboens hund skal dø. Det må bli mindre rom for skjønn: En hund som biter uprovosert, skal tas, punktum, sier Åsheim.

I tillegg til Åsheim var Tormod Tørstad og Kjell Rønningsbakk på møtet i går, der også representanter for dyreorganisasjoner deltok. Tørstads sønn, Tord (6), ble drept av en hund desember 1994. Rønningsbakks sønn, Martin (4), ble stygt kvestet av hunder våren 1999.

Dørum var godt fornøyd med møtet, som var spesielt rettet mot å forebygge at hunder biter, og hva som skal gjøres når skaden er skjedd.

Han avviser at han skal ha uttalt seg positivt om å innføre et såkalt «hundesertifikat» og sier at en eventuell lov neppe vil kunne vedtas før til neste år.

Åsheim tror en ny lov vil gjøre det lettere for politiet å gripe.

- Vi føler at vi blir hørt, sier han til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer