Gir Jens en plan B

Lederen for Oslo Arbeidersamfunn peker nye veier.

 STOLTENBERGS ALTERNATIV:  Arbeiderpartiet bør støtte en sentrumsregjering, foreslår lederen for Oslo Arbeidersamfunn. Her avtroppende statsminister Jens Stoltenberg i jovial prat med Venstre-leder Trine Schei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide under partilederdebatten i Stortinget sist mandag - da tallenes tale etter valget var klar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.
STOLTENBERGS ALTERNATIV: Arbeiderpartiet bør støtte en sentrumsregjering, foreslår lederen for Oslo Arbeidersamfunn. Her avtroppende statsminister Jens Stoltenberg i jovial prat med Venstre-leder Trine Schei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide under partilederdebatten i Stortinget sist mandag - da tallenes tale etter valget var klar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet bør støtte en regjering bestående av de tre sentrumspartiene, mener Fredrik Mellem, leder av Oslo Arbeidersamfunn.

I dag starter de første sonderingene som er ment å skulle lede fram til regjeringsforhandlinger mellom de fire borgerlige partiene.

Men Fredrik Mellem mener Arbeiderpartiet må tilby Venstre og Kristelig Folkeparti et alternativ til en regjering med Fremskrittspartiet og Høyre, skriver Vårt Land og Klassekampen.

Løsningen må være en Ap-støttet regjering bestående av Senterpartiet, Venstre og KrF, sier han.

Frp-garanti fra Jens - Sentrumspartiene bør få en klar beskjed om at de har et reelt alternativ til å la seg presse for langt av Høyre og Frp, sier Mellem.

- Med en sentrumsregjering så vil vi få en hånd på rattet. Jens Stoltenberg har gitt en skriftlig garanti før valget om at han ikke skal bidra til at Frp kommer i regjering. Det åpner for å bidra til en sentrumsregjering, og sentrumspartiene må få tydelig beskjed, mener Mellem.

Nødutgang i Lofoten Han understreker at en slik mindretallsregjering, med bare 29 mandater på Stortinget, ville vært nødt til å søke flertall sammen med ulike partier fra sak til sak. Og Ap burde si nei til oljeboring i nord, mener han.

- For å gjøre dette til en reell nødutgang for sentrumspartiene bør Ap blant annet forplikte seg til å avstå fra å stemme for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Han ønsker samtidig at et krav fra Arbeiderpartiet bør være et vern om sykelønnsordningen.

(NTB).