Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gir jenter horestempel

Det sier statsråd Erna Solberg om imamene. Hun mener de muslimske lederne formidler et bilde av norske kvinner som jevnt over løsaktige og utro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og regionalministeren går hardt ut mot imamene i dagens utgave av Bergens Tidende (BT). Solberg forteller at hun er veldig bekymret over skadevirkningene innover i innvandrermiljøene.

- Jeg har selv vært i møte med flere imamer, og det slår meg at flere av dem bor og virker her uten å kjenne det norske samfunn. De lærer seg knapt å snakke norsk, sier Erna Solberg til avisa.

Hun sier at det er et alvorlig problem for de muslimske menighetene og at det skader ungdommen.

- De skader norsk innvandrerungdom fordi de ved sin opptreden virker forsterkende på fordommer mor det norske samfunn. De nører opp under de fordommer en del mannlige innvandrere har mot norske kvinner. Innvandrergutter får et feilaktig syn på norske jenter, og i det store og hele overfokuserer imamene på sex, sier hun.

Solberg møtte nylig innvandrerungdom, og de fortalte at mødrene måtte få bedre norskopplæring. På et partimøte i Bergen i går opplyste hun at regjeringen vil sørge for en mer effektiv og forpliktende norskopplæring. Den skal bli obligatorisk, skriver BT.

- Seksuelt umoralsk samfunn

I Dagbladet på søndag kom kvinnesynet til to imamer fram, ved at Jeanette (24) tok med seg skjult lydopptaker inn i to moskeer. Imamene beskrev Norge som et seksuelt umoralsk samfunn.

- Det er bare muslimer som gifter seg. Du må forstå at alle andre folk bare gjør synder. De nyter forbudte gleder for bare få dager, sa imam Neemat Ali Shah til Jeanette.

- Den ene dagen er de sammen med en person, og neste dag er de sammen med en ny en. De av dem som er gift, sier også ifra til sin kone at dersom de har lyst på en venninne en kveld, så skal de ta henne med seg hjem, fortsatte han.

Ali Shah sa også at en «mann kan alltid styre viljen til sin kvinne, kvinnen er nødt til å gi etter sin mening for sin mann».

  • Klikk her for å lese Jeanettes samtaler med imamene.
  • Klikk her for å debattére imamer.
RASER: Erna Solberg angriper sexfikserte imamer.
KVINNEFIENTLIG: Imam Neemat Ali Shah snakket negativt om norske kvinner. Statsråd Solberg kritiserer sterkt det kvinnesynet imamene har.
LYDOPPTAK: Jeanette gikk inn i to moskeer og avslørte holdningene til to imamer.
Hele Norges coronakart