Gir journalistene det glatte lag etter dekningen av arrestasjonen

Det franske politiet derimot, får skryt for oppførselen.

IRRITERT OVER OPPMERKSOMHETEN: Varg Vikernes legger lite imellom i beskrivelsen av journalister og norsk politi. Han virker derimot å være svært imponert over fransk politi. FOTO: DAGBLADET
IRRITERT OVER OPPMERKSOMHETEN: Varg Vikernes legger lite imellom i beskrivelsen av journalister og norsk politi. Han virker derimot å være svært imponert over fransk politi. FOTO: DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALON-LA-TOUR/OSLO (Dagbladet): Varg Vikernes, eller Louis Cachet, som han nå heter, har ikke mye til overs for interessen rundt arrestasjonen av ham og hans kone 16. juli.

I del tre av blogginnlegget «Terrorisme i Frankrike» benytter Vikernes anledningen til nok en gang å berømme fransk politi for oppførselen, til å komme med sleivspark til deres norske kolleger, og til å gi journalistene som dekket saken det glatte lag.  

Vikernes beskriver hvordan bilen som fraktet ham tilbake til hjemmet i Solon-la-Tour måtte brøyte seg fram mellom fotografene idet de forlot politistasjonen.

- De løp etter bilen en stund, i et forsøk på å få et bilde de kunne bruke. Herre hedenske Gud! Jeg skammet meg over å være av samme rase som disse individene; for en forferdelig gruppe mennesker.

Videre skriver Vikernes at konen har moderert uttalelsene hans ganske ettertrykkelig. «Forferdelig gruppe mennesker» var tilsynelatende en noe mildere ordlegging enn Vikernes i utgangspunktet hadde valgt seg til bloggen.

I de neste par avsnittene som handler om kjøreturen, gir Vikernes igjen uttrykk for hvor imponert han er over det franske politiet. Alt fra kjøringen deres, til hvordan de ter seg og framstår imponerer ham tydeligvis.

Så beskriver han hvordan han igjen blir hentet inn av journalistene. De tar bilder av bilene, bilder av huset, bilder av det aller meste. Vikernes forklarer at han dekker til bilene for å stoppe «innvaderingen av privatlivet».

Som en slags avslutning til del tre av blogginnlegget understreker han at han har mat og vann nok til å holde seg borte fra kameralinsene i «bokstavelig talt årevis», og spør seg hvor lenge avisene og tv-stasjonene har råd til å bli i området.

«Ah, det er bare politiet» I de to første delene av blogginnlegget forteller Vikernes hvordan han opplevde situasjonen da politiet kom på døra hans tidlig tirsdag morgen.

- Jeg våknet tidligere enn normalt, av et stort smell. «Ah, det er bare politiet». Min andre tanke var «Hva i all verden driver de med. Slår de virkelig inn porten min bare på grunn av bloggen min?», skriver han.

Han beskriver situsjonen idet politiet kommer i detalj.

- Heldigvis så jeg straks at det var politi, så jeg grep ikke til forsvarsmidler, men hevet i stedet hendene over hodet, forteller Vikernes.

- Etter tre eksplosjoner, og mye knusing av glass og dørkarmer, tok de seg inn, skriver han, og utdyper at han senere har skjønt at eksplosjonene var skudd.

Kritiserer norsk politi Han vier også et avsnitt til fargen på underbuksene han tok på seg i det politiet kom.

- Jeg tenkte meg med selv at jeg ville bli fotogafert med min lille mage, mitt tynne hår og mine brune armer i kontrast med min bleke kropp - med grusomt orange underbukser på, skriver han.

I innlegget som ble publisert i dag kommer han med skarp kritikk av norsk politi, mens han skryter av fransk politi. 

- De er høflige og profesjonelle. De gjør jobben sin slik den skal gjøres. Ingen planting av bevis, ingen desperate forsøk på å få alt jeg sier til å høres ut som om jeg var rotten til beinet.

- Wow! Frankrike var virkelig annerledes. På det tidspunktet følte jeg meg litt flau over å være norsk. Kanskje har ikke sivilisasjonen nådd til Norge, likevel, skriver han.

- Prøvde å rettferdiggjøre arrestasjonen Men skryten fra Vikernes gjelder ikke alle deler av det franske politiet. Han skriver at den nasjonale antiterrorgruppa prøvde å finne noe å ta ham på, for å rettferdiggjøre arrestasjonen.

- De fant raskt ut at jeg og min kone ikke hadde terrorplaner. Dog, «mannen på toppen», en politiker så klart, ville ta meg for noe. så de startet å komme med andre beskyldninger mot oss. Som å stille spørsmål til om jeg og min kone var skikkede foreldre.

Videre har han limt inn et bilde av sinn sønn i militærbukse og med en pil og bue i hendene.
- Er dette militær indoktrinering av min sønn, spør han, og gir svaret selv: Nei.

Rasehat-siktelse I går ettermiddag ankom Varg Vikernes' advokat, Julien Freyssinet, nordmannens gård i Salon-la-Tour for et møte etter at klienten ble løslatt torsdag kveld.

- De siste dagene har vært en vanskelig prøvelse for ham, så nå har han lyst til å være i fred, sa advokaten etter å ha vært inne hos sin klient i om lag en time.

Han har tidligere fortalt at han ikke hadde sett en offisiell bekreftelse på at politiet vil ta ut en rasehat-siktelse mot vikernes, som de tidligere har opplyst om.

- Jeg har ikke fått offisielt bekrefta at det kommer en siktelse mot ham for oppfordring til rasehat. Om det gjør det, håper jeg motivasjonen for en slik siktelse ikke er å redde en fasade i saken, sa advokaten til Dagbladet.

DEKKET SEG TIL: Vikernes beskriver hvordan han dekket til bilene, hvis kamuflasje er inspirert av WAFFEN-SS' uniformer. Foto: DAGBLADET
DEKKET SEG TIL: Vikernes beskriver hvordan han dekket til bilene, hvis kamuflasje er inspirert av WAFFEN-SS' uniformer. Foto: DAGBLADET Vis mer