VIL HA DEBATT: - Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil, sier Frp's nestleder Per Sandberg. Han mener det trengs debatt om hva slags samfunn innvandringen til Norge har skapt. Foto: Øistein Norum Monsen
VIL HA DEBATT: - Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil, sier Frp's nestleder Per Sandberg. Han mener det trengs debatt om hva slags samfunn innvandringen til Norge har skapt. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Gir KrF skylda for fremmedkrigere og massakre på kvinner og barn

Per Sandberg med nådeløst angrep på partiet som støtter hans eget parti i regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestleder Per Sandberg startet dagen med å radbrekke den norske innvandrings- og integreringspolitikken i Klassekampen.

Etter at utspillet ble debattert i NRKs Politisk Kvarter i dag tidlig, der Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari møtte KrF-nestleder Dagrun Eriksen, skjerpet imidlertid Sandberg tonen ytterligere.

Han reagerte sterkt på at Eriksen mente Frp, på grunn av den lave oppslutningen på meningsmålingene, spilte innvandringskortet.

- Når jeg så Per Sandberg i Klassekampen tenkte jeg bare at dette er utrolig trist. Jeg skulle ønske at Frp ikke trakk dette kortet hver gang de går ned på meningsmålingene, sa Eriksen.

I et intervju med NRK litt seinere, fyrte Sandberg av følgende salve:

- KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag.

I Klassekampen i dag tar Frp-nestlederen til orde for debatt om hva slags samfunn innvandringen til Norge har skapt. De andre partiene på Stortinget har lukket øynene for «den voldelige islamske ideologien», mener han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen. Vi stiller ingen krav, sier Sandberg til Klassekampen.

- Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil. De andre partiene vil videreføre gårsdagens politikk, med de resultatene det medfører. Deres fargerike fellesskap og multikulturelle forsøk har spilt fallitt, sier Frp-nestlederen til avisa.

Debatten om radikal islam har blusset opp på ny etter terroren i København i helgen, men flere har advart mot å ta debatten nå.

- Vi må ta denne debatten uavhengig av enkeltepisoder. Dette handler ikke om København eller Paris, men om en situasjon som blir mer og mer ekstrem fra dag til dag, mener Sandberg.

- Trusselnivået og den voldelige islamske ideologien - de er her i dag, sier Sandberg.

Innvandringspolitisk talsperson i Venstre André N. Skjelstad minner om at Sandberg har signert samarbeidsavtalen med de andre borgerlige partiene, der det blant annet heter at «innvandring er en kilde til mangfold, nye impulser og kulturell utveksling». Både han og Geir Toskedal (KrF) tror Sandberg står alene om utspillene.

(NTB/Dagbladet)