Delta:

- Gir litt mer alvorlig sykdom

Nakstad sier deltavarianten kan gi mer alvorlig sykdom for uvaksinerte, men understreker at vaksinene er gode.

DELTA: Assisterende helsedirektør forteller at vi nå vet mye mer om den såkalte delta-varianten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deltavarianten av coronaviruset gir litt mer alvorlig sykdomsforløp, og at litt flere blir innlagt på sykehus hvis de blir smittet med denne coronavarianten. Det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

Deltavarianten er også mer smittsom, og vaksinene ser ut til å være litt mindre effektiv mot den, men Nakstad mener likevel at vaksinene gir god beskyttelse.

- Når det gjelder effekten av vaksiner, så ser det ut til at hvis du har fått to doser av vaksinene vi bruker her i Norge, så er du veldig godt beskyttet både mot smitte og mot alvorlig sykdom, sier Nakstad.

- Det ser også ut til at man blir veldig lite smitteførende etter to doser, men du er ikke like godt beskyttet mot å få milde symptomer hvis du bare har fått en vaksinedose, sier han.

Han forteller også at vaksinene trolig bare er rundt 30 prosent effektive for å forebygge delta-smitte etter bare én dose, men at den fortsatt forebygger alvorlig sykdom.

- To tredjedeler kan altså få mild sykdom etter å ha blitt smittet, hvis de blir smittet etter å ha fått en dose, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer